|
|
Zencefilli Ev Pasta |
|
tzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2011
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65813
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
1,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr tereyağı
150 gr esmer toz şeker
40 gr bal
75 gr toz şeker
6 yumurta sarısı
1350 gr. un
30 gr kabartma tozu
15 gr toz zencefil
15 gr toz tarçın
Şeker kreması için:
4 yumurta akı
2 gr krem tartar
150 gr pudra şeker
10 gr limon suyu
Unu bir kaba eleyin. Şeker, kabartma tozu ve baharatı ilave edip harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı veya margarini ekleyip yedirinceye kadar yoğurun. Balı ocakta hafif ılıtıp karışıma azar azar ilave edin ve yoğurun.
Hamuru unlanmış bir kaba atıp buzdolabında 1 gün bekletin. 3 mm kalınlığında açıp çeşitli büyüklüklerde parçalar kesin. Hamur parçalarını çatalla değişik yerlerinden delin. Yumurta sarılarını çırpıp üzerlerine sürün. Yağlı kâğıtla kaplanmış tepsiye yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp 1 gün bekletin.
Şekerli krema için yumurta akını mikserle çırpın. Pudra şekerini azar azar ekleyip karıştırın limon suyun ve krem tartarı ilave edip yoğunlaşıncaya kadar karıştırın. Hamurları kayısı marmelatı veya yumurta akı ile yapıştırarak ev yapın. Şeker kremasıyla, minik zencefilli kurabiyeler ve renkli draje şekerle süsleyip 1 gün bekletin.
|
|
Zencefilli Ev Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|