Kısa URL: https://ml.md/lc143335
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
587 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı öğütülmüş hindistancevizi
850 mililitre sebze suyu
500 gram havuç
400 gram kuru fasulye
4 çorba kaşığı kabukları alınmış ve şerit kesilmiş badem
Yağı büyük bir tavada ısıtın. Soğan, zencefil ve sarımsak ilave edin, yumuşamaya başlayıncaya kadar 5 dakika çevirin. Hindistan cevizi serpin ve 1 dakika daha pişirin. Sebze suyunu koyun, havuç ve fasulyeleri ilave edin. Havuç yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika kaynatın.
Karışımın üçte birini bir kap içine alın ve geri kalan kısmı bir el blenderıyla iyice karıştırın. İçine diğer kısmı döküp karıştırın ve bir tur daha kaynatın.
Servis etmeden önce üzerine bademleri ve hindistancevizini serpiştirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc172041
Gönderme Tarihi: 14.May.2023
185 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet küçük patates
4 adet orta boy havuç
1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Su ya da tavuk suyu
Patates ve havuç aynı boyutlarda doğranır. Tencereye yağ alınır ve içerisine patates, havuç, sarımsak, zencefil ve adaçayı alınarak kavrulur. Kapak kapatılarak kendi içlerinde yumuşamaları ve lezzetlerin birbirlerine geçmesi beklenir. Kapak açılır, yumuşamaya başladıklarında kalan malzeme eklenerek pişmeye bırakılır. Piştiğinde içerisinden defne yaprağı çıkartılarak blenderdan geçirilir.