|
|
Zencefilli Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55295
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010
1,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet Banvit Piliç Izgara Tava
2 adet limon (1 adet limonun suyu sıkılmış, diğeri dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı soya sosu
Et hariç diğer tüm malzemeleri iyice çırpın. Etlerin üzerine gezdirip, her taraflarını bulayın. Üzerini streçle örtüp, en az 30 dak. veya bir gece buzdolabında dinlendirin.
Etleri marinatından süzerek alın ve marinatını ayırın.
Önceden ısıtılmış 200°C fırının ızgara konumunda, her 5 dak. bir üzerlerine marinatından gezdirerek, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişirin. (Arzu ederseniz etleri mangalda da pişirebilirsiniz.)
Taze patates veya yeşil salata ile birlikte servis yapın.
|
Zencefilli Piliç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55200
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
1,856 defa indirildi / yazdırıldı
|
Banvit Bütün Piliç (1300-1500 gr)
1 adet küçük boy taze zencefil (1 cm`lik, ince kıyılmış)
3 adet taze soğan (temizlenmiş, bütün bırakılmış)
Tuz (arzu edilen miktarda)
Taze zencefil ve 2 adet taze soğanı bütün pilicin göğüs boşluğuna yerleştirip, pilici derin bir tencereye koyun. Üzerine çıkıncaya kadar kaynar su koyup, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Orta ateşte, piliç haşlanıncaya kadar 30 dak. pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, kapağını kapatın ve pilici haşlama suyunun içinde 3-4 saat dinlendirin.
Pilici haşlama suyundan çıkarın. Suyunu ince bir mutfak tülbentinden geçirerek iyice süzün ve 300 ml`sini ayırın.
Pilici kemikleri ile beraber, göğüs, kanat, drums ve kalça olarak parçalara ayırıp, buzdolabına konacak bir kaba yerleştirin. Tuz serpip, etleri hafifçe ovun. Üzerlerini streçle iyice örtüp, birkaç saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin.
Ayırdığınız piliç suyunu etlerin üzerine gezdirin. Üzerlerine tekrar streç örtüp, en az bir gece daha buzdolabında dinlendirin.
Etlerin derilerini ve kemiklerini temizleyip, porsiyonluk iri parçalar şeklinde ayırın.
Kalan soğanı ince ince kıyıp, etlerin üzerine serperek servis yapın.
|
|
Zencefilli Piliç Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|