|
|
Zencefilli Tavuk Kanatları |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79974
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
1,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet tavuk kanadı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zencefil tozu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kanatları yıkayıp 1 su bardağı tuzlu suyun içinde bekletin. Suyunu süzdükten sonra kanatları; yoğurt, ezilmiş sarımsak, zencefil tozu, sıvı yağ ve baharat karışımında 1 saat kadar dinlendirin. Daha sonra ızgarada ya da tavada güzelce kızartın. Üzerine bir miktar tereyağını sürüp daha da kıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Közlenmiş biberlerle ve domatesle ikram edin.
|
Zencefilli Tavuk Kanadı |
|
akşamsabah
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc155942
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tavuk kanadı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı zencefil
1-2 tatlı kaşığı köri
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı biber sosu
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş
Bir fırın kabının içinde, tavuk kanatları, yoğurdu, balı, zencefili, tuzu, sarımsağı, köriyi, acı biber sosu, ketçabı, taze kişniş ve limon suyunu iyice karıştırın. En az bir saat marine edin.
Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Sos içindeki tavuk kanatlarını, sos ile beraber olarak soğanlara ekleyin ve 220 derecede 20 dk fırınlayın.
En son olarak üstüne taze kişniş yaprakları veya toz kişnişi, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın.
|
|
Zencefilli Tavuk Kanatları Tarifleri Piliç Tarifleri
|
|