|
|
Zenci Kek |
|
ferman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc51263
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2010
2,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
125 gr. erimiş margarin
1 poşet kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Un hariç hepsi karıştırılıp çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan malzemeye un ve kabartma tozu ilave edilerek 170° fırına verilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine ayırdığımız bardaktaki soğuk sos dökülür.
|
ZENCİ KEKİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc71022
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2011
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tereyağı
240 gr (2 su bardağı) un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
90 gr (3/8 su bardağı) şeker
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalara kesilmiş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin (küçük parçalara kesilmiş)
1 yumurta
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı sulandırılmış granül kahve
Harcı:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri
2 çorba kaşığı sulandırılmış granül kahve
Süslemesi:
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri (elenmiş)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız.
Büyük bir tepsiyi 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Unu ve kabartma tozunu büyük bir kaseye eleyip, şekeri katınız. Tereyağ ve margarin parçalarını ekleyip, ellerinizle karışım ekmek içi görünümünü alana kadar una yedirdikten sonra, karışımı bir kenara bırakınız.
Küçük bir kasede yumurta, süt ve kahveyi bir yumurta teliyle çırpınız. Unlu karışımın ortasında bir çukur açıp, hazırladığınız bu karışımı çukura boşaltınız. Kuru malzemeleri yavaş yavaş çatal ya da spatulayla sulu harca katarak, hamur haline getiriniz. Ellerinizle hamuru 16 küçük parçaya ayırıp, her parçayı yuvarlayınız. Kekleri aralıklı olarak, tepsiye dizip, tepsiyi fırının üst katına sürerek 15 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz.
Kekleri fırından alıp, tepside 5 dakika ılınmalarını bekleyiniz. Kekleri tepsiden bir tel ızgaraya aktarıp, soğutunuz.
Bu arada harcı hazırlamak için, orta boy bir kasede tereyağı tahta bir kaşıkla döverek kabartınız. Pudra şekerini azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyiniz. Bütün şeker karışınca kahve suyunu ekleyip, bir kenara bırakınız.
Kekler tamamen soğuyunca keskin bir bıçakla her kekin tepesinden bir kapak kesiniz. Alttaki parçaların üstüne tepeleme dolu bir tatlı kaşığı harç koyunuz.
Kapakları üstlerine kapayarak eski biçimlerini veriniz. Üstlerine bol pudra şekeri serpip, servis ediniz.
|
|
Zenci Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
|
|