Kısa URL: https://ml.md/lc51136
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,549 defa indirildi / yazdırıldı
https://www.edirneden.com
Düğün ve özel günlerde etli pilav ile ikram edilen pirinçli bir tadıdır. Bir ölçü pirinç, on bir ölçü soğuk su ile orta ateşte pişirilmeye bırakılır. Bir süre kaynadıktan sonra yeteri miktarda şeker ilave edilir. Islatılmış bir çorba kaşığı zerdeçal ve yarım çay kaşığı safran biraz da gülsuyu ilave edilip, bir iki kez karıştırılır. Sıcak iken kâselere boşaltılıp üzeri fıstık ve kuş üzümü ile süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc121202
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2016
2,024 defa indirildi / yazdırıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 su bardağı pirinç
9 bardak su
2 gr. safran
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı gül suyu
5 su bardağı şeker
Soğuk suyun içine yıkanmış pirinçler atılıp kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 40 dakika kadar kaynatılıp pirinçler pişip helmelenmeye başlayınca şekeri ilave edilip 4-5 dakika kadar daha kaynatılıp ateşten indirilmezden 2 dakika önce sıcak su içinde eritilmiş safran ve zerdeçal, gülsuyu da karıştırılıp ateşin altı kapatılıp, sıcakken kaplara alınır. Üzerine kavrulmuş fıstık ve kuş üzümü ilave edilerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc138043
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2018
693 defa indirildi / yazdırıldı
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yarım Su bardağı Pirinç
1.5 su bardağı toz şeker
1 Litre Su
Zerdeçal
Vanilya
Kuş üzümü
Ceviz
Karanfil
Pirinç su ile kaynatılır. Bir taşım kaynayınca şeker ilave edilir. Bir çay bardağı su ile ıslatılmış bir çorba kaşığı zerdeçal ve yarım çay kaşığı safran ilave edilerek kaynatılır.
Karanfil eklenir. Sıcak olarak kâselere boşaltılır. Üzeri kuşüzümü ve ceviz ile süslenir.