|
Zerde (Elazığ) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163295
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2022
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım kaşık nişasta
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı gül suyu
Çam fıstığı
Kuş üzümü
Hindistancevizi
1 paket vanilya
Pirinçler iki saat önceden ıslatılır. Daha sonra süzülüp be§su bardağı kaynar suda pişirilir. Yarım su bardağı su ile nişasta eritilir. Kaynamakta olan pirince şekerle birlikte ilâve edilir. Beş altı dakika kaynatılır. Vanilya, limon kabuğu rendesi ve gül suyu atılır. blnan zerde kâselere koyularak üzerine kuş üzümü, çam fıstığı, hindistancevizi dökülür.
|
Zerde (Elazığ) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51183
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
3,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elaziz.net
Malzemeler
1 çay bardağı kırıksız iyi cins pirinç
2 su bardağı toz şeker
1 kaşık nişasta
5 su bardağı su
Üzerine;
fındık
fıstık
üzüm
nar tanesi
tarçın tozu
ağartılmış badem
zerdeçal
YAPILIŞI:
1.Beş bardak su içerisine yıkanmış pirinç katılır.Pirinç taneleri yumuşayıncaya kadar haşlanır.Şekeri katılır,tekrar kaynatılır.
2.Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş zerdeçal (sıcak suda eritilerek kullanılır) haşlanan pirince dökülür. Kaynamaya bırakılır.
3.Kaynamakta olan zerdenin içerisine suda ezilmiş bir kaşık nişasta ilave edilerek tekrar bir iki taşım kaynatılır.
4.Pişmesi tamamlanan zerde servis kaselerine alınır. Üzerine dövülmüş fındık, dövülmüş fıstık,ağartılmış dövülmüş badem, tarçın tozu, nar taneleri, kaynatarak kabartılmış kuşüzümü vs. ne istenirse serpiştirilir.Arzuya göre gülsuyu da konur.
|
|