Kısa URL: https://ml.md/lc36025
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
2,412 defa indirildi / yazdırıldı
Pirinç bir miktar suyla haşlanır. Yumuşayınca şeker ilave edilir.
Aynı zamanda lezzet getirmesi itibarıyla et suyu ilave edilir. Pirinç bundan sonra koyulaşır.
Daha sonra gül suyu veya vanilya, tarçın ekilerek yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc105184
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2015
2,318 defa indirildi / yazdırıldı
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yarım Su Bardağı Pirinç (Baldo Cinsi)
Yarım Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
6 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
1/3 Çay Bardağı Gül Suyu
Yarım Paket Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Pirinç yıkanıp 15 dakika ıslatılır. Suyu süzülen pirinçler tencereye konulup, 6 bardak su katıldıktan sonra iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pirinç haşlandıktan sonra 1 bardak şeker ilave edilip, 5-10 dakika daha kaynatılır. Vanilya eklenir. Nişasta biraz su içerisinde ezilerek eklenir ve 10 dakika kadar daha kaynatmaya devam edilir. Zerde koyulaşınca en son gül suyu katılıp biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Zerdenin kıvamı aşureden biraz daha sıvı olmalıdır. Tarçın ilave edilerek servis yapılır.