Kısa URL: https://ml.md/lc31465
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
3,905 defa indirildi / yazdırıldı
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı şeker
50 gr. kızamık şekeri
2 yemek kaşığı gül suyu
3-5 adet karanfil
Yarım çay kaşığı tarçın.
Su ile pirinç kaynatılır. Kaynadıktan sonra şekeri ve gülsuyu ilave edilerek pişirilir. İkram edileceği zaman Kızamık şekeri (veya kımızı loğusa şekeri) ve tarçın ile süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc53966
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
2,558 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 tutam safran
1 çaybardağı haşlanmış pirinç
1 buçuk çorba kaşığı nişasta
50 gram şamfıstığı
50 gram kuşüzümü
Suyu kaynatın. Şekeri ilave edin. Safranı ekleyin. Ayrı bir kapta pirinci haşlayın. Suyun içine ilave edin. Şamfıstığını ilave edin. Nişastayla koyulaştırın. Kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alın. Kuşüzümü serpip, servis yapın.