Kısa URL: https://ml.md/lc159765
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2021
229 defa indirildi / yazdırıldı
2 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
1,5-2 bardak su
1 ya da yarım çay kaşığı zencefil
İstek doğrultusunda bal, limon ve meyveler
Bir demlikte su 100 derece sıcaklık ile kaynatılmalıdır.
Suyun kaynama işlemi tamamlandıktan sonra içine zerdeçal ve zencefil eklenir.
15 dakika beklenip su ile karışması ve suya rengini vermesi sağlanır.
Demleme işlemi tamamlandıktan sonra süzgeçten geçirilerek bardağa konur ve hafif soğuması beklenir.
Tat olarak beğenilmediği taktirde içine meyve, bal ya da limon katılabilir.
2 su bardağı su
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 çay kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
Bir tutam muskat rendesi
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı bal
Öncelikle suyu kaynatın. Bal hariç tüm malzemeleri bir french press makinesine koyun ve üzerine sıcak suyu ekleyin. 2 dakika dinlendirdikten sonra çay fincanına koyun ve bal ilave edip için.
Not: İçeceğinize bir tutam karabiber de ilave ederseniz zerdeçal çayına yağ yakıcı bir özellik de eklemiş olursunuz.
1 çay kaşığı Verita Taze Zerdeçal
4 su bardağı su
Limon ve bal
Çaydanlıkta 4 su bardağı suyu kaynatın. 1 çay kaşığı zerdeçalı ilave edin ve on dakika boyunca kısık ateşte demleyin. Çay süzgeci ile süzün ve bir bardağa alın. Limon ve bal ile tatlandırın.