Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zerdeli Sütlaç (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sütlaç ve Zerde (Gaziantep)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc110751
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2015
2,528 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürlüğü

6 su bardağı su
1/2 su bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
istenirse bir portakal veya limon kabuğu

Önce pirinç ayıklanıp yıkanır ve bir tencerede suyla açılıncaya kadar pişirilr. Sonra rendelenmiş portakal veya limon kabuğu ile şekeri ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar pişirlir.

Not: Sütlaç ve Zerde aynı kâseye konulacaksa, kasenin altına sütlaç konulur. Sütlaç soğumaya bırakılır. Sütlaç soğuduktan sonra üzerine zerde konulur ve bunun üzerine çekilmiş fıstıkla süsleme yapılır.



Zerdeli Sütlaç (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc86404
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2013
2,488 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.gaziantepmutfagi.org

Sütlacı:
5 bardak süt
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
Zerdesi:
5 bardak su
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı haspir (istenirse)
3-4 adet taze ıtır yaprağı veya gül suyu
1’er avuç Antep fıstığı ve badem (süslemek için)

Sütlac için: Tencerede sütü kaynatın. Pirinci yıkayıp süzün ve sütün içine katın. Orta hararette, süt hafif koyulaşıp pirinçler pişerek uzamaya başlayıncaya kadar kaynatın. Sütlaç içine mercimek kadar tuz ve şekeri koyun ve 1-2 dakika daha pişirin.
Zerde için: Pirinci yıkayıp süzün ve su ile kaynatın. Kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri alın. Pirinç yumuşayınca bir bardak şekerin önce yarısını kaynayan pirince ilâve edin. Orta hararette kaynatmaya devam edin. Kıvama gelince kalan şekeri ekleyin. Pişmeye yakın isterseniz gül suyu veya ıtır yaprağı koyun. Lezzet versin diye şekeri azaltarak iki kaşık bal da kullanabilirsiniz. Eğer haspir kullanıyorsanız biraz su içinde kaynatın ve süzerek kaynayan zerdeye ekleyin.
Hazırlanan kaseler bir kar zerde, bir kat sütlaç koyarak soğumaya bırakınız.

Not: Sütlaç ile zerdeyi aynı kâse içinde kat kat sunmak Gaziantep’e has bir âdettir. Genellikle zerde bir gün önceden yapılarak alta konur, ertesi gün üstüne sütlaç dökülür. Sütlaç çok az şekerle pişer ve adeta kaymak gibi daha şekerli olan zerdenin tadını dengeler. Sütlaç üzerinin buruş buruş olması makbuldür. Bazen de sütlaç üstüne parlak cila gibi ince bir kat zerde konur. Sütlaç ve zerdeyi ayrı ayrı yapabileceğiniz gibi, kâselere kat kat koyarak zerdeli sütlaç veya yaygın deyişiyle astarlı sütlaç olarak da sunabilirsiniz.



Astarlı Sütlaç (Gaziantep)

kalem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.07.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc153067
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2020
593 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Zerde için:
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı toz şeker
14 su bardağı su
1 yemek kaşığı haspir (safran veya zerdeçal da olabilir )
Itır yaprağı
Sütlaç için:
1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker

Sütlaç için pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yuumuşayana kadar haşlayın. Sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Karışım hafifçe koyulaşmaya başladığında şekeri ekleyip karıştırın. Sütlacı kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Yarım su bardağı şeker ve 14 su bardağı su ilave edip tencereye alın. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Haspiri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu tülbetten süzün. 5-6 ıtır yaprağını bir parça tülbent içine sarıp pirincin bulunduğu tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip ıtır yapraklarını tencere içinden alın. Kalan şekeri ekleyip karıştırın. Sütlaçların üzerine paylaştırın. Soğutup servis yapın.



Zerde Sütlaç

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165873
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2022
200 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt. süt
1 kahve fincanı pirinç
2/3 bardak kaynar su
1 su bardağı pirinç
8-10 bardak su
4 su bardağı şeker
1-2 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı safran

Sütlaç için; sütü ocağa koyup kaynatın, üzerine yıkadığınız pirinci ekleyip kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Pirinçler uzamaya başlayınca çok koyu olmamasını istiyorsanız, üzerine kaynar sudan ilave edin. Pirinçler piştikten sonra altını kapatıp kaselerin yarısına kadar paylaştırın. Tezgahın üzerine soğumaya bırakın. Zerde için; pirince sekiz bardak su ve bir bardak şeker ekleyerek ocağa alın. Kaynamayınca altını kısın ve üç bardak şeker ekleyin. Pirinçler yumuşayıp şiştikçe su miktarı az gelebilir, duruma göre kaynar su ilavesi yapın. Bir yemek kaşığı safranı iki-üç yemek kaşığı sıcak suya ıslatın, safranlı suyu süzgeçten geçirin. Sarı suyu zerdenin üzerine ekleyip bir iki taşım kaynatın. Ocağı kapatıp gül suyunu ilave edin. Sütlaçların üzerine zerdeleri dökün.






Zerdeli Sütlaç (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Zerdeli Sütlaç (Gaziantep) 68,765 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort