Kısa URL: https://ml.md/lc159644
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2021
244 defa indirildi / yazdırıldı
Sütlaç için;
1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
Zerde için;
4 su bardağı içme suyu
1 kahve fincanı pirinç
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı safran
Yarım çay bardağı sıcak su
Pirinci tencereye alın ve ılık suyla iyice yıkayıp suyunu süzün, üzerine 1 su bardağı su ekleyip orta ateşe alın. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Sütü tencereye alın, ardından aralıklarla karıştırmaya devam edin.
Kaynamaya başlayınca toz şekeri ekleyip orta ateşte yaklaşık 8-10 dakika daha kaynatın.
Nişastayı yarım çay bardağı su içerisinde karıştırarak eritin ve tencerede kaynamakta olan sütlaca ilave edin.
Bir taşım kaynatıp kıvam aldıktan sonra ateşten indirin ve servis kaplarının yarısına gelecek şekilde doldurun.
Daha sonra zerdenin yapım aşamalarına geçin. Bunun için; safranı küçük bir kase içerisine alın üzerine sıcak suyu ekleyerek rengini verinceye kadar bir kenarda bekletin.
Pirinci yıkayıp süzdürün, üzerine yarım su bardağı su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
4 su bardağı suyu ve toz şekeri tencereye ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan 7-8 dakika sonra ayıklayıp yıkadığınız kuş üzümlerini ve yarım çay bardağı su içerisinde erittiğiniz nişastayı ilave edin.
Safranlı suyu da süzerek zerdeye ekleyin ve bir taşım kaynatıp ateşten indirin.
Sonrasında, yarısı sütlaç ile dolu olan kaplarınızın kalan kısımlarına da zerdeli karışımdan ekleyin.
Üzerini kuş üzümleri ve dilerseniz çam fıstıkları ile süsleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc75189
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,298 defa indirildi / yazdırıldı
3 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 litre su
İlk olarak tencereye sütü alın. Üzerine şekeri de ilave ederek kaynayana kadar kontrollü olarak pişirin. Kaynayınca üzerine vanilyasını ekleyin. Kıvamını bağlamak için ise nişastayı su ile açarak karıştır karıştıra ilave edin. Diğer tarafta pirince üstünü biraz geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. Pirinç haşlanıp suyunu çekince kaynayan sütün üzerine ilave edin. Pişince servis edeceğiniz fırın kabına alarak soğumaya bırakın. Zerdesi için tencereye suyu, şekeri,birkaç dal safranı, nişastayı ve haşlanmış ve suyunu çekmiş pirinci ekleyerek ocağa alın. Karıştırarak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış sütlacın üzerine dökerek Soğumaya bırakın. Nar taneleri ile servis yapın.