Yapılışı:
Un leğenlerde yoğrulduktan sonra açılarak yuvarlak bir şekil verilir, şekil verildikten sonra, altına büyük taş yerleştirilmiş ve üzerine daha önceden ateş yakılarak hamuru pişirecek derecede ısıtılmış locına konur.Bunun üstüne sac konur ve sacın üzerine de tekrar ateş yakılır ve pişirmeye bırakılır. Iyice piştikten sonra sacın altından çıkarılan bafkonun, üst kapağı açılır. Içi iyice eşilir ve ayranla sıvanır. Daha sonra içinden çıkarılan ekmek parçaları ufalanarak tekrar içine doldurulur. Etrafına ayran, üzerine de kızartılmış tereyağı dökülür. Ve yemeye hazır hale gelir. Önceleri elle (baş parmak, işaret parmağı ve orta parmakla) yenirken şimdi kaşıkla yenmektedir.
Kısa URL: https://ml.md/lc101652
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014
7,290 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg un
1 bardak su
1 bardak yoğurt
1 bardak eritilmiş margarin
5 diş sarımsak
Un ilik su ile kulak memesi kivamina gelene dek yogurulur, tepsi sekli verilip 180 derecelik firinda iyice pisirilir. Firindan alinip sicakken ici tepsi gibi oyulur icine eritilmiş margarin surulur sonra cikarilan ic dogranip sicakken icine geri koyulur sos olarakta sarmisakli yogurt ve kizgin margarin gezdirilir.