|
Zeytin Bostanası (Şanlıurfa) |
|
fahriye ersen
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc126744
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017
2,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Domates - 150 gr.
Kırmızı ve yeşilbiber - 15 gr.
Maydanoz - 15 gr.
Taze nane - 15 gr.
Yeşil soğan - 15 gr.
Yeşil zeytin - 50 gr.
Nar pekmezi - 15 gr.
Tuz - 3 gr.
Domateslerin kabukları ayıklanır, zeytinlerin çekirdekleri çıkartılır. Bütün malzemeler ufak ufak doğranıp karıştırılır. Nar pekmezi, tuz ve su ilave edilerek kâselerle servis edilir.
|
Zeytin Bostanası (Şanlıurfa) |
|
iyi biri
Aşçı
Kayıt: 07.12.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130313
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2017
883 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg taze domates
5-6 taze biber
200 gr yeşil zeytin
½ demet maydanoz
½ demet nane
8-10 yeşil soğan
Yarım çay bardağı nar pekmezi
Tuz
Domateslerin kabuklarını soyulur, yeşil zeytinlerin çekirdekleri çıkartılıp ufak ufak doğranır. Biber, yeşil soğan, maydanoz, çok ufak doğranılarak birbirine karıştırılır. Nar pekmezi, tuz, yarım bardak su ilave edilerek kâselere konulur. Daha çok sonbahar ortalarından itibaren yapılır. Genellikle pilavların ve kuru yemeklerin yanında yenilir.
Not: Urfa ağzında zeytun bostanası.
|
Zeytun Bostanası (Şanlıurfa) |
|
buzgibi
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc139695
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2019
655 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
250 gr çekirdeği çıkarılmış, ev zeytini
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı nar pekmezi
1 çorba kaşığı isot
3 su bardağı su
Yeşil soğan, maydanoz ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Zeytinler fazla tuzlu ise önceden suda bekletilir; daha sonra küçük küçük doğranır. Doğranan zeytin, soğan ve maydanoza salça, nar pekmezi, isot ve su ilave edilerek karıştırılır. Zeytin tuzlu olacağından önce tuz konulmaz. Eğer tuzu az gelirse yetecek kadar konulur ve servis yapılır.
Not: Kış aylarında yapılan bir bostanadır. Lezzetli fakat hazmı ağırdır.
|
|