|
Zeytinli Börek |
|
ankastre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc83080
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2012
1,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Az miktarda su
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı zeytin ezmesi
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Yoğurma kabının içine yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine un, tuz ve az miktarda suyu ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Dinlendirip geniş bir şekilde açın. İçine biraz sıvı yağ ile açtığınız ezilmiş haşhaş, zeytin ezmesi ve cevizi sürün. Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. 200 derecelik fırında 35 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
|
Zeytinli Börek |
|
altın kepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc80097
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un
1/2 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Ilık su
İçi için:
150 gr. dilimlenmiş siyah zeytin
2 adet sivri biber
1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1'er çay kaşığı kekik ve kimyon
Üzerine:
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Un, maya, tuz ve zeytinyağını; kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ılık su katarak yoğurun ve yarım saat dinlendirin. İç harcı için verilen malzemeleri karıştırın. Hamuru ikiye ayırıp her birini yufka büyüklüğünde açın. Üzerlerine sıvı yağ sürüp karşılıklı uçları ortada birleştirerek dikdörtgen yapın. Tepsiye elinizle açarak yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürün ve zeytinli harcı yayın. Diğer yufkayı üzerine yerleştirin ve dilimleyin. 200 derece fırında pişirin.
|
Zeytinli Börek |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69752
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011
2,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Fındık büyüklüğünde yaşmaya
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (sıcak olmayacak)
İç harcı için:
1 su bardağı siyah zeytin
1 çay bardağı yeşil zeytin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Hamuru hazırlamak için, suyu geniş bir kaba alın. Üzerine yaşmaya ekleyip eritin. Un, zeytinyağı ve tuz ilave edip yoğurun.Hazırladığınız hamuru üzeri örtülü olarak oda sıcaklığında yarımsaat dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Soğanı rendeleyin. Tereyağını ve salça, tuz ve baharatları ekleyip kenara alın.Hamuru 8 bezeye ayırın. Unlu zeminde her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağı sürüp dörderli olarak üst üste koyun (en üstte kalanlara yağ sürülmeyecek).Her iki parça hamuru da unlanmış zeminde tepsinizin büyüklüğünde açın. İlk parçayı yağlanmış tepsiye yerleştirin. Zeytinli harcı üzerine döküp, açtığınız ikinci parça hamuru tepsiye yerleştirin.Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek ikram edin.
|
|