|
Zeytinli Lokma |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4661
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
2,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 adet orta boy patates
1 yumurta aki
1 yumurta
150 g margarin
1 tatli kasigi tuz
4,5-5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
Iç Malzeme:
Zeytin, Peynir-maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haslayip rendeleyin. 1 yumurta aki, yumurta, margarin, tuz, un
ve hamur kabartma tozunu yogurarak yumusak bir hamur elde edin. Bu
hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar alin, elinizde açin ve iç malzeme
koyarak kapatin. Üzerlerine yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 180
dereceli firinda 15-25 dakika pisirin.
|
Zeytinli Lokma |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58321
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
2,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
1 kase siyah zeytin
1 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
100 gr peynir
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
tuz
su
Kızartmak için:
sıvıyağ
Hamur için unun üzerine mayayı,tuzu ve maydanoz, dereotunu incecik kıyarak alın.Peyniri süzgeçten geçirerek ekleyin.Biz lor peyniri gibi gözüken ama daha lezzetli olan göçmen peyniri kullandık.Sarımsak rendesini de ekleyip su ilave ederek ekmek hamuru gibi bir hamur hazırlayıp yarım saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.İçine bir tane çekirdeği çıkarılmış zeytin koyarak kapatıp tekrar yuvarlayın.
Hamurlar bu şekilde hazırlandıktan sonra kızgın yağda nar gibi kızartın. Ilık ılık servis yapın.
|
|