|
Zeytinli Makarna Salatası |
|
sazan
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc101385
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2014
2,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı minik makarna ya da kuskus
30 adet siyah zeytin
100 gram taze fasulye
1 kırmızı dolmalık biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
Kekik ve karabiber
Tuz
6 adet marul yaprağı, maydanoz, dereotu, nane vs.
Makarnaları haşlayıp süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Diğer taraftan da fasulyeleri buharda ya da az suda haşlayın. Servis tabağına yıkanmış ve irice doğranmış marul yapraklarını, maydanozları, haşlanmış makarnayı ve fasulyeyi harmanlayıp hazırlayın. Üzerine zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Domatesleri, çekirdeksiz zeytinleri de doğrayıp ilave edin. İstenirse limon dilimleriyle süsleyip ikram edebilirsiniz.
|
Zeytinli Makarna Salatası |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc72571
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
1,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı makarna
50 gram çekirdeksiz zeytin
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Yarım demet dereotu
50 gram beyaz peynir
Makarnaları kaynayan suda 15 dakika kaynatıp süzün. Derin bir kabın içinde de ezilmiş sarımsak, kıyılmış siyah zeytini, haşlanmış bezelyeyi ezerek karıştırın. Kıyılmış dereotunu beyaz peyniri, zeytinyağını da ekleyip zeytinli karışımı oluşturun. Süzülmüş makarnaları bu zeytinli harçla birlikte harmanlayın ve servis tabağına alın. Son olarak haşlanmış mısırı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Zeytinli Makarna Salatası |
|
tek perde
Aşçı
Kayıt: 15.01.2011
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59422
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2011
2,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
1 su bardağı boru makarna
10-15 dal maydanoz
10-15 dal dereotu
1 diş sarımsak
Yarım adet kırmızı biber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Makarna haşlanır, suyu süzülür. Dereotu ve maydanoz ince kıyılır. Zeytinler halka şeklinde bir kaç parçaya kesilir. Biber ince doğranır. Sarımsak ezilir. Hazırlanan malzeme karıştıma kabına konur. Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon eklenir, karıştırılır.
|
|