Kısa URL: https://ml.md/lc94832
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2014
1,461 defa indirildi / yazdırıldı
170 gram haşlanmış buğday
20 gram rendelenmiş parmesan peyniri
4 adet kirazdomates
20 gram dilimlenmiş zeytinler
2 dal taze fesleğen
100 ml krema
300 gram kemiksiz tavuk but
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
30 gram margarin
Haşlanmış buğday, parmesan peyniri ve yağı bir kapta karıştırın. Sos için, krema, zeytin dilimleri, ufak doğranmış kirazdomates, ince kıyılmış taze fesleğen, tuz ve karabiberi küçük bir tencerede birkaç dakika pişirin. Tuz ve biber ile tatlandırdığınız piliç butlarını ızgarada pişirin. Servis tabağına buğdaylı karışım ve piliç butlarını alın. Sosla servis yapın.
Beypiliç Piliç Derili But Izgara 800 g
Salça 1 Yemek Kaşığı
Sarımsak 2 Diş
Yeşil Biberli Zeytin 6-8 Adet
Limon 2 Adet
Taze Biberiye 4-5 Dal
Tuz
Karabiber
Isıya dayanıklı bir fırın kabına derili Beypiliç butlarını alın. Limonları halka dilimler halinde kesin. Zeytinleri dilimleyip limon dilimleri ve 4’e bölünmüş sarımsaklarla birlikte butların üzerine ekleyin. Ayrı bir kasede salçayı bir miktar su ile açın. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra fırın kabına ilave edin. Üzerine biberiyeleri de ekleyip 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis edin.