|
Zeytinli Rulo |
|
Baharat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124 Şehir: manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4662
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardagi un
1 paket hazir Instant maya
1 çay kasigi toz seker
2 çay kasigi tuz
2 su bardagi ilik süt
100 g eritilmis margarin
1 çay bardagi sivi yag
Un ve mayayi karistirin. Üzerine seker, tuz ve sütü ekleyip iyice yogurun.
Hamuru ceviz büyüklügünde toplara ayirin. Üzerlerini nemli bezle örtün.
Toplardan 3 tane alip yufka inceliginde teker teker açin. Ilk yufkanin üzerine margarin-sivi yag karisimindan sürün. zeytinli iç malzemeyi sürün.
Üzerine ikinci yufkayi serin, ayni islemi uygulayin. Son yufkayi da bu sekilde hazirlayip rulo seklinde sarin. Üstünü de hafif yaglayarak rulonun iki ucundan tutup farkli yönlere çevirerek burun. Yaglanmis tepsiye salyangoz seklinde sarin. Kalan hamurlari da ayni sekilde hazirlayip önceden isitilmis 180 dereceli firinda 30 dakika pisirin.
|
Zeytinli Rulo Çörek |
|
DolmaSever
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56197
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2010
3,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 yumurta (birinin sarısı ayrılır)
3/4 su bardağı erimiş tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un
tuz
İçi için;
yeterince siyah zeytin
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı ceviz içi
1/2 demet taze soğan
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, sıvı yağı, sirkeyi, yumurtaları, tuzu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek hamuru 20 dk. dinlendirelim. Bu arada biz iç harcını hazırlayalım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Cevizi ve zeytinleri blendırda fazla inceltmeden doğrayalım. İçine doğranmış taze soğanı ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Hamuru 2 parçaya ayırıp beze yapalım. Bezeleri 1/2 cm. kalınlıkta açalım. Bir hamurun üzerine zeytinli harcı yayarak hamuru rulo yapıp saralım. Hamur rulosunu 1/2 cm. genişlikte dilimler halinde keserek margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürelim.Diğer hamurlan da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları ve üstleri hafifçe pembeleşene dek pişirelim.
|
Zeytinli Rulo |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159529
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2021
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (birinin akı ayrılır)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yarım demet taze soğan
Tuz
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
Yarım demet dereotu (arzuya göre)
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yumurtaları, sıvı yağı ve yoğurdu çırpın. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Taze soğanları ince doğrayarak içine zeytin ezmesini (ya da çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri), kıyılmış dereotunu, cevizi ve tuzu ekleyip harmanlayın. Hamuru yarım cm kalınlıkta açın. Üzerine zeytinli malzemeyi yayın. Rulo yaparak sarın. Ruloyu yarım cm aralıklarla dilimleyip, margarinle yağlanmış fırın kabına dizin. Ayırdığınız yumurta akını çırparak, çöreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
|
|