Kısa URL: https://ml.md/lc135170
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
812 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg Ayva
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı dolmalık siyah üzüm
1 adet kesme şeker
1 adet havuç
Limon suyu
1 tutam tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. İstediğiniz şekilde doğrayıp limonlu suyun içine bekletin ki kararmasın. Tencerede çok ufak doğranmış soğan ve tavla zarı gibi doğradığınız havuçu zeytinyağınla birlikte tahta kaşıkla 2 dk kısık ateşte kavurun. Lİmonlu suda beklettiğiniz ayvaları ekleyin bir defa karıştırın. Yıkanmış süzülmüş üzümleri üzerine serpiştirin. 1 çay bardağı suyu da ilave edin Kesme şeker ve tuzu ilave edip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak ikram edin.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 05.11.2025
Kısa URL: https://ml.md/lc186026
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet büyük boy ayva
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
Tuz (isteğe göre az miktarda)
Ayvaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin.
Patatesi ve havucu küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencereye alın, ince doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine havuç, patates ve ayva dilimlerini yerleştirin.
Şeker, tuz ve limon suyunu ilave edin.
Sıcak suyu tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra zeytinyağlı ayvanızı servis tabağına alın.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.