Kısa URL: https://ml.md/lc20537
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,116 defa indirildi / yazdırıldı
1 Kg. taze bakla
2 Orta boy soğan
3 Orta boy domates
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 bağ dereotu
1 Çay kaşığı şeker
2 Diş Sarmısak
Baklayı yıkayıp, kılçıklarını bıçakla çıkartınız. Tencerenin ortasına küçük bütün bir domates koyup etrafına daire şeklinde iki sıra baklaları diziniz. Diğerlerini üzerine yerleştiriniz. Yağ, sarımsak, tuz, şeker koyarak halka şeklinde kestiğiniz domates ve soğanı diziniz.
Kıyılmış dereotunu ve 2 su bardağı kaynar su döküp kararmaması için üstüne yağlı kağıt kapatınız. Önce orta hararetli ısıda sonra ısısını azaltarak yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Soğuyunca kağıdını alıp suyunu süzünüz. Yuvarlak servis tabağına ters çevirip suyunu üzerine gezdiriniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc49663
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010
2,244 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg taze bakla
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Dereotu
Bakla ayıklanır ve yıkanır. Yayvan bir tencereye güneş şeklinde birkaç kat dizilir. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, sarımsak ince kıyılır ve tuzla ovulur. Baklanın üzerine yerleştirilir. Zeytinyağı gezdirilir, 1 su bardağı suda şeker eritilir ve baklanın üzerine dökülür. Tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika sonra 1 su bardağı sıcak su daha eklenir. Ateş kısılır ve yarım saat daha pişirilir. Ilık ya da soğuk servis yapılırken üzerine dereotu serpilir.