Kısa URL: https://ml.md/lc89527
Gönderme Tarihi: 24.May.2013
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
Saduman Yaman
1 kg Bakla
1.5 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Adet Kuru Soğan
1/2 Demet Dereotu
2 Diş Sarımsak
3 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su
Baklayı ayıklayıp yıkayalım. Geniş bir tencereye doğranmış baklaları, küp kesilmiş soğanları, sarımsakları, zeytinyağını, tuzu ve suyu koyalım. Önce harlı, sonrasında kısık ateşte pişirelim. Ocağa kapatmaya yakın ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Soğuduktan sonra yanında yoğurtla servis edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc126414
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2017
1,160 defa indirildi / yazdırıldı
Gülhan Kara
Yarım kg taze bakla
1 kuru soğan
2-3 tane taze sarımsak veya 2-3 diş kuru sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
2 küp şeker
Yarım demet dereotu
Baklaları ayıklayıp ikiye-üçe kesin. Son ana kadar yıkamayın. (Baklaya su değdiğinde kararmaya başlar)
Soğanı yemeklik veya piyazlık doğrayın. Sarımsakları kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp soğan, sarımsak, tuz ve şeker ekleyip 2 dakika kadar sote edin.
Baklaları yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. 5 dakika hızlı ateşte pişirip ocağı kısın.
Ocaktan almadan önce kıyılmış dereotunu ilave edip kapağını kapatın. Soğumaya bırakın.