|
Zeytinyağlı Baklalı Enginar |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170959
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sızma Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Un 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Su 3 Su Bardağı
Enginar 2 Paket
Havuç 5 Adet
Patates 4 Adet
Limon 1 Adet
Arpacık Soğan 300 Gram
Kuru Bakla 400 Gram
Önce havuçları kavur sonra soganları kavur unu ver suyunuda ver unu kavurduktan sonra sonra tatlandır havuç pişmesineyakın ver sonra iç bakla veya bezelyeyi ver enginarları da at bunlar konserve satılır enginarla sonra enginarlar ymuşadımaya başladımı patateslerini at kaynat hepsi piştimi ye.
|
Zeytinyağlı Baklalı Enginar |
|
arzu kaynak
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95813
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2014
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet enginar
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kuru bakla
1 demet dereotu
2 adet soğan
2 patates
2 çorba kaşığı şeker
Tuz
Baklaları geceden ıslatın. Daha sonra üzerine iri doğranmış soğanları, dereotlarını, zeytinyağını ve patatesi ekleyip iyice pişirin. Üzerine biraz limon suyu sıkın ki kararmasın. Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerine suyunu ve zeytinyağını, şekeri ve tuzu da tencereye ilave edip fazla su koymadan kapağını kapatıp 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken pişirdiğiniz baklalara şekil verip enginarların ortasına yerleştirip servis tabağına dizin.
|
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72403
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
1,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar
500 gr iç bakla
1 demet dereotu
1 adet havuç
2 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
2 adet un
1 çorba kaşığı tuz
Enginarların göbeğini çıkarınız. Limonla ovarak, limonlu unlu suya atınız. Baklaların kabuklarını soyup tanelerini çıkarınız. Bir tencerede yağ, ince kıyılmış soğan veya bütün arpacık soğanları kavurunuz. İçine birer santim verev kesilmiş havuçları atınız. Üzerine bir adet limon suyu ve iki bardak su, şeker ve tuz ilave ediniz. Bu suyun içine baklaları atınız. Enginarları yanyana diziniz. Tencerenin ağzını bir kalın kağıtla kapatıp orta hararetli ateşte pişiriniz. Enginarlar ve baklalar yumuşayınca, önce enginarları bir servis tabağına diziniz. Göbeklerine bakla ve havuçları doldurup, suyunu üzerine dökünüz. Dereotunu ince kıyıp üzerine serpiniz. Soğuyunca ikram ediniz.
|
Zeytinyağlı Baklalı Enginar |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36661
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Yarım kg. iç bakla
5-6 enginar
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 limon suyu
İç bakla iç kabukları da soyularak hazırlanır. Enginarlar sadece göbek kalacak şekilde hazırlanır. Kararmaması için limonlu suda bekletilir. Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir. 2 bardak su tencereye konulup kaynatılır Kuş başı doğranmış enginarla iç bakla da tencereye konulur. Şekeri ve tuzu ilave edilir. Suyu çeken yemeğin pişip pişmediği kontrol edilir. Pişmeye yakın doğranmış dereotu konup tencere ocaktan alınır. Soğuk ve limon ilave edilerek yenir.
|
Zeytinyağlı Baklalı Enginar |
|
titiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25435
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
Yarım kg. iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 limon
Tuz
Temizlemiş olduğunuz enginarları limon ile ovarak limonlu suda yıkayın. Sudan çıkartıp yayvan bir tencereye dizin. Sonra üzerlerine zeytinyağını dökün. Baklaları ayıklayıp yıkayın ve enginarların kenarlarına baklayı dökün. Daha sonra limon dilimleri yerleştirerek biraz su ve tuz ekleyerek kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alırken önce enginarları tabağa dizin, sonra baklaları enginarların üzerlerine yerleştirip, ince kıyılmış dereotunu da serpin. Soğuyunca servis yapın.
|
|