|
|
DÜDÜKLÜDE ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA FASULYESİ |
|
Aytek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87906
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo barbunya fasulyesi
3 soğan
1 bardak zeytinyağı
3 dolmalık biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
2,5 bardak su
4 orta boy domates
1 demet maydanoz
Kabukları çıkarılmış ve ufak ufak doğranmış domatesleri, zeytinyağı, su, toz şeker, tuz koyup düdülünün kapağını kapatın. Düdük çalıncaya kadar harlı ateşte, daha sonra da orta ateşte yarım saat kadar pişirin. Sonra da indirin, üzerine doğranmış maydanoz serpin ve soğuk servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA FASULYESİ (düdüklü) |
|
personel
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc34965
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2009
2,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram barbunya fasulyesi
200 gram dolmalık biber
250 gram soğan (3 orta)
400 gram domates (2 büyük)
220 gram zeytinyağı (1 bardak)
2 1/2 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 Düdüklü tencereye; ayıklanarak tane haline getirilmiş 1500 gram taze barbunya fasulyesi, küçük doğranmış 200 gram dolmalık biber, çok küçük doğranmış 3 orta baş soğan, kabukları çıkarılmış ve küçük kesilmiş 3 büyükçe domates, 1 bardak zeytinyağı, iki buçuk bardak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını sıkıca kapatmalıdır.
2 Sonra düdüklü tencereyi kuvvetli ateşe oturtarak, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere fasulyeleri, yarı yarıya azaltılmış ateşte 30 dakika pişirmeli, sonra ateşten alarak buharını boşaltman ve iyice soğuttuktan sonra servis yapmalıdır.
|
|
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA FASULYESİ (düdüklü) Tarifleri Zeytinyağlılar
|
|