|
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170948
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 4 Adet
Sızma Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı
Kırmızı Biber 1 Adet
Fasulye Barbunya 1 Kilogram
Havuç 1 Adet
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet
1 Kg. ayıklanmış barbunya fasulyesi, kara suyunu akıtmak amacıyla, bol suda haşlanıp, kararan haşlama suyu dökülür. Daha sonra, 1 adet soğan küp küp doğranıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Minik minik doğranmış sarımsaklar eklenip soğanla birlikte biraz kavrulur. Daha sonra sırasıyla, küçük küçük doğranmış havuç, kırmızı çarliston biber ve rendelenmiş domates de ilave edilip biraz daha kavrulur. Domatesler suyunu çekince daha önceden haşlanmış barbunya fasulyesi tencereye alınıp, üzerine 2,5 su bardağı su ilave edilir. 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz da ilave edildikten sonra, kısık ateşte yaklaşık 35 - 40 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine küçük doğranmış maydanoz ile süs yapılır.
|
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170947
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2023
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Domates 2 Adet
Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
Maydanoz 1 Tutam
Su 1 Litre
Fasulye Barbunya 0.5 Kilogram
Havuç 1 Adet
Sarımsak 3 Adet
Soğan 2 Adet
Domates Salcası 0.5 Çorba Kaşığı
Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanıp, süzülür. Temiz bir tencereye yağ, soğan, sarımsak, havuç doğranıp, ateş üzerinde hafif kavrulur. Rendelenmiş domates ve salça eklenir. Şeker ve tuz ilave edilip, haşlanmış barbunyalar konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip barbunyalar pişirilince söndürülür. Üzerine maydanoz serpilir, streç film kullanılarak üzeri kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Soğuk servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
arzu kaynak
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95721
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo dondurulmuş barbunya
2 soğan
2 çorba kaşığı salça
3 sivri biber
3 diş sarımsak
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 limon
Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah suyunu döküp rendelenmiş soğanla birlikte zeytinyağında kavurun. 5 dakika kavrulunca üzerine salçasını, sarımsağını, havuçları, biberini ekleyip karıştırın. İstenirse rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Suyunu üzerini geçmeyecek kadar ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Barbunyalar pişince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Servis yaparken limon suyu çok yakıştığından üzerine sıkıp soğuk olarak servis edebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
aras
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc75169
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg barbunya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç (küp doğranmış)
3 adet domates (küp doğranmış)
2 adet soğan
1 lt kaynamış su
Yemeklik doğranmış soğanları zeytiyağında kavurun.Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.Domatesleri de ekleyip ezilene kadar pişirin.Barbunyayı ekleyip 3-5 dakika karşıtırın.1 lt kaynamış suyu,şeker ve tuzu ilave edip barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
|
Zeytinyağlı Taze Barbunya Fasulyesi |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73109
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
2,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1,5 kg taze barbunya fasulye
2 adet büyük boy kuru soğan
4 adet dolma biber
3 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvıyağ
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz
Barbunyaları ayıklayıp, bol suyun içinde haşlayalım. Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkartıp, uzunlamasına dörde bölelim. Tencereye sıvıyağ koyup, dolma biberleri sote edip, çıkartalım. İnce ince kıydığımız kuru soğanları, aynı yağda pembeleştirip, domates salçası ile 1-2 dakika daha kavuralım.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri mümkün olduğu kadar ince ince kestikten sonra, pembeleştirdiğimiz soğanlara ilave edelim. 1-2 sefer karıştırdıktan sonra, yeterince suyunu ve baharatını verip, kaynatalım.
Bu esnada haşlanmış olan barbunyaların suyunu süzüp, tencereye ilave edelim.
1-2 sefer karıştırdıktan sonra, kızarmış olan dolma biberleri de katıp, tencerenin ağzı kapalı olarak hermeleninceye kadar pişirelim.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
A+
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Karatay-Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66641
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2011
2,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze barbunya
2 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
Tuz
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1.5 tatlı kaşığı tozşeker
Barbunyayı ayıklayın. Bir tencereye koyarak üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayıp ocaktan alın. Soğanı yemeklik, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarımsağı sote edin. Üzerine rendelenmiş domates ve salça ilave edin. Tuz ekleyip, bir dakika daha kavurun. Harcı barbunyanın üzerine dökün. Tozşekeri ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirin.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
şahin bey
Aşçı
Kayıt: 27.05.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc63902
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2011
2,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
700 gram taze barbunya
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
2 su bardağı su
Tuz
Taze barbunyayı yıkayıp tencereye koyun, üzerine geçecek kadar su ilave edip 5 dakika kaynatıp süzün. Tencereye yağı koyup içine rendelenmiş soğanı katıp 2 dakika kavurun. Üzerine dilimlenmiş havucu ekleyin, beraber kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri de ilave edip 5 dakika pişirin. Barbunya, sarımsak, tuz, şeker ve iri doğradığınız sivri biberleri ekleyip kapağı kapalı barbunyalar pişinceye kadar 35-40 dakika daha pişirin. Soğutup servis tabağına alın ve maydanozla süsleyin.
|
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi |
|
Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61262
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gr. barbunya fasulye
200 gr. dolmalık biber
250 gr. soğan (3 orta boy)
400 gr. domates (2 büyük)
220 gr. zeytinyağı (1 su bardağından biraz az)
2,5 bardak su
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Tencereye ayıklanarak tane haline getirilmiş taze barbunya fasulyesi, küçük doğranmış biber, çok küçük doğranmış 3 orta boy soğan, kabukları çıkarılmış ve küçük kesilmiş 3 büyük domates, zeytinyağı, su, toz şeker ve yarım çorba kaşığı da tuz koyarak tencerenin kapağını kapamalıdır. Sonra tencereyi ateşe oturtarak, 60 dakika pişirmeli, soğutarak servis yapmalıdır.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
sezercik
Aşçı
Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51159
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. barbunya, fasulye
2 baş soğan
1 havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
2 domates veya 2 yemek kaşığı salça
10 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğranmış soğan, diş sarımsak, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates (veya salça) konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişince söndürülür. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.
|
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi |
|
tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46496
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
2,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. barbunya fasulyesi
4 adet domates
1 adet havuç
2 baş soğan
Yarım bardak zeytinyağı
Tuz
Bir kap içinde ince kesilmiş soğan ve havucu zeytinyağında sararıncaya kadar kavurunuz. İnce doğranmış domates, üç bardak su koyarak kaynatınız. Temizlenmiş iç barbunya fasulye bol suda yirmi dakika kaynatılıp süzülerek hazırladığınız harç içine konur ve orta ateşte pişirip servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi |
|
gönül sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40799
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2009
2,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze barbunya
5 domates
2 çarliston biber
4 soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
4-5 dal maydanoz
Tuz
Pulbiber
Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp ince ince doğrayın. Soğanları kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Çarliston biberi ekleyip kavurun. Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Barbunyaları ekleyip karıştırın. 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp pulbiber ve maydanoz serpin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Not: Zeytinyağlı yemekleri hazırlarken, yağ miktarının yarısını pişirme esnasında kullanın. Yemek ılınınca kalan yağı üzerine gezdirerek dökün. Kapağı kapalı olarak soğutun. Çok daha lezzetli olduğunu ettireceksiniz.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
ferdi
Aşçı
Kayıt: 29.07.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38613
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2009
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. barbunya
4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
2 - 3 adet sivri biber
750 ml kaynamış su
tuz
Yapılışı:
Soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. Havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin. Domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. Sonra suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte barbunyaları yumuşayana kadar pişirin.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36683
Gönderme Tarihi: 20.May.2009
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 bardak kuru barbunya veya yarım kilo taze barbunya
2 baş kuru soğan
1 patates
1 havuç
3-4 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
Tuz, şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam maydanoz
Kuru barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılıp haşlanır. Küçük doğranmış soğanlar yağda pembeleştirilir. Küçük küpler halinde doğranan havuç ve patatesler de beraberce birkaç kez çevrilir. Salça da konarak biraz daha kavrulur. Kafi miktarda su konup kaynatılır. Barbunyalar, tuz, şeker, sarımsak da ilave edilir. Barbunyalar iyice piştiğinde maydanozla süslenip soğuk servis edilir.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
kübra
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc35233
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2009
2,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. taze barbunya
3 adet domates
2 baş soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
4 tatlı kaşığı toz şeker
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz.
Barbunyalar ayıklanır, bir tencerede kara suyu çıkıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınır suyu dökülüp düdüklü tencereye koyulur. Küp doğranan soğanlar, küp doğranmış domatesler, tuz, şeker, sarımsak ve yağ ilave edilir. 1 çay bardağı su ilavesi ile pişirilir. Servis tabağına alınır. Kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Barbunya |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26924
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo taze barbunya
1 bardak zeytinyağı
4 dolmalık biber
2 adet soğan
3 adet domates
1 kaşık şeker
Tuz
Kabukları ayıklanmış barbunya haşlanır, süzülür. Zeytinyağı bir tencereye konur, soğan ince ince dilinip yağda öldürülür. Domates ve dolmalık biber ilâve edilip biraz kavrulur, tuz, şeker ve barbunyadan sonra üç bardak sıcak su konur ve bir saat pişirilir. Soğuduktan sonra, sofraya getirilir.
|
Zeytinyağlı Taze Barbunya |
|
titiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25437
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
2,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. taze barbunya
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Tuz
Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.
ML® Tarçınlı Barbunya (görsel)
|
Zeytinyağlı Taze Barbunya |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20543
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. Taze barbunya
1 Orta boy havuç veya patates
1/2 Su bardağı zeytinyağı
2 Yeşil biber
2 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy domates
2 Çay kaşığı şeker
2 Diş sarımsak
8-10 Dal maydanoz
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. İnce kıyılmış soğan, kabuğu soyularak doğranmış domates, biber, yağ ve ayıklanmış barbunyayı ilave edip 1/2 saat pişiriniz.
Fındık büyüklüğünde doğranmış havucu katıp hafif hararetli ısıda sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
ML® Zeytinyağlı Kuru Fasulye için tıklayın
|
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19227
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
2,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. barbunya (taze)
2 adet soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
Tuz
Maydanoz
Barbunyanın içini çıkarıp yıkayınız.
Üstünü örtecek kadar suyla 1 taşım kaynatınız.
Ateşten alıp boyalı suyu süzünüz.
Bir tencereye yağı, doğranmış soğanı, kazınmış 4'e ayırıp 1 cm.'lik verev parçalara doğranmış havucu koyunuz.
Ateş üzerinde hafif öldürülüp kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip hafifçe kavurunuz.
3 bardak suyu ve haşlanmış barbunyaları ilave ediniz.
Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Suyunu çekerse kafi miktar sıcak su ilave ediniz.
İnmesine yakın tuzunu ilave ediniz.
Kafi miktar sulu olarak ateşten alınız. (Yüze yüz suyu kalması normaldir çünkü soğuma esnasında bünyesine su alır.)
Servis tabağına boşaltıp üzerine maydanoz serpip servis yapınız.
ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze Barbunya Fasulyesi |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12160
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2007
18,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo iç barbunya
1/2 bardak zeytinyağı
2 baş soğan
2 orta boy domates
5.5 bardak su
Tuz
Bir tencereye zeytinyağını çentilircesine ince doğranmış soğanla birlikte koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla kavrulacak soğanlar pembeleşince kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı. Tuzunu da serptikten sonra iki - üç dakika tenceredekileri karıştırarak pişirmeli. Sonra beş-buçuk bardak suyu dökmeli ve tenceredekileri kaynatmalı.
Bu arada bir başka tencerede kaynamakta olan tuzlu suyun içine iç barbunyaları atıp bunları onbeş dakika kadar kaynatmalı. Sonra suyu süzülecek barbunyaları öbür tenceredeki kaynar domatesli suyun içine atmalı. Tencerenin kapağını örtmeli ve fasulyeler yumuşak bir duruma gelinceye kadar bunları pişirmeli. Fasulyeler pişince tencereyi ateşten almalı ve iyice soğumaya bırakmalı. Sonra servis tabağına aktarmalı ve soğuk olarak servis yapmalı. Bazı kimseler barbunyaları kaynar domatesli suya atarken bir kahve kaşığı da toz şekeri atmaktadırlar. İsteyenler şeker de katabilirler. Ancak fasulyeler aslında tatlı olduklarından bunlara şeker katmak lüzumsuzdur.
Barbunya fasulyesini servis tabağına koyduktan sonra tabağın çevresini ve fasulyelerin üstünü bir - iki maydanoz yaprağıyle veya dereotu yaprağıyle süslemek mümkündür.
ML® Tarçınlı Barbunya için tıklayın
|
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9956
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006
3,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gr. taze barbunya
400 gr. domates (4 küçükçe)
5,5 bardak su
220 gr. zeytinyağı (1 bardak)
200 gr. dolmalık biber
250 gr. soğan (3 orta)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı tuz
Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı konularak kızdırılır ve bu yağa sapları ve çekirdekleri ayıklanmış, dörde bölünmüş dolmalık biberler konularak 2 dakika zeytinyağında sote edilir, yani hafifçe kızartılır. Bu iş bitince bir delikli kepçe ile biberler tencereden alınarak bir tabağa konulur. Sonra tenceredeki bu kızgın yağa ince ince doğranmış soğanlar atılarak 10-12 dakika kavrulur ve buna kabuk ve çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Sıcak su konulur, tuz da konarak yavaş yavaş kaynatılır. Başka bir tencerede kaynamakta olan tane halindeki barbunya fasulyeleri suyundan süzülerek kepçe ile alınır ve önceki tencereye hepsi boşaltılır, içerisine toz şeker, dolmalık biberler de ilave edilerek kapağı kapatılır ve bir saat pişirilir. Bu süre dolunca, kalan iki domatesin kabuk ve çekirdekleri çıkarılır. Küçük küçük doğranmış, maydanozla beraber tencereye konulur. Yeniden kapağı kapatılarak yarım saat pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir, soğutulur, tabağa alıanarak servis yapılır.
ML® Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi için tıklayın
|
|