|
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc5906
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2006
4,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Barbunya:500gr
Zeytin yağı:150ml
Soğan:200gr
Patates:2ad(minik küp)
Havuç:(minik küp)
5 dis sarımsak
Tuz, seker
Salça:75gr
YAPILIŞI
Barbunyalarımızı bir gün önceden ıslatalım ve iyice yıkıyalım.
Soğanlarımızı minik minik doğruyalım ve zeytinyağıyla kavuralım tamamiyle altın sarısı oluncaya kadar ve havuçlarımızı,ekleyelim ve salçamızı, suyumuzu ekleyip ağır ateşte kaynatalım.
Bu arada barbunyalarımızı ayrı bi tencerede kaybatalım ve piştikten sonra üzerine sıcak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasın. Barbunyalar piştikten sonra yaptığımız pilaki sosuna atalım ve kaynatalım ardından patatesleri attıktan sonra bir taşım kaynatıp altıı kapatalım.
Hızlı suğutma yapmamız gerekir tenceremizi buz kalıbının üstüne oturtup yavaş yavaş karıştırarak soğutalım.
|
Barbunya Pilaki |
|
feriha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc68056
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2011
2,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo barbunya
2 havuç
2 patates
2 domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince Limon
Tuz
Zeytinyağı
Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Tencerede yumuşayana kadar haşlayıp, suyunu süzün.Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurun. Üzerine salça ve domates rendesi ilave edin. Domatesler suyunu çekince küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri ilave edin. bir iki karıştırın, haşladığınız barbunyaları, yarım limon suyu, tuz, şeker ve üzerini bir iki parmak geçene kadar ılık su koyup kaynamaya bırakın. Yemek suyunu çekip, piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine maydanoz serperek servis yapın.
|
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64911
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru barbunya
6 su bardağı su
2 orta boy soğan
6 diş sarımsak
2 büyük boy havuç
1 büyük boy patates
1 yemek kaşığı salça
3-4 dal maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 orta boy limon
Fasulye yıkanıp 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatılır. Kalan suyu ekleyip 45-50 dakika pişirilir. Soğan ince ince kıyılır. Sarımsaklar büyüklüklerine göre iki-üç parçaya bölünür. Havuç, patates ve maydanozu yıkanır. Havuç ve patates küp küp doğranır. Soğan, sarımsak, tuz, yağ ve şekerle birlikte tencereye eklenir. Yaklaşık 20 dakika daha pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra maydanozu kıyılır ve yemeğin üzerine serpilir. Limonla birlikte servis yapılır.
ML® Börülce Pilakisi için tıklayın
Fotoğraf "cTesi" tarafından gönderildi. 08.06.2019
|
Zeytinyağlı Barbunya Pilakisi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116235
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
1 kg. taze barbunya
3 adet domates
2 adet havuç
4 adet sivri biber
¼ demet maydanoz
2 adet patates
2 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
½ tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Ayıklanmış barbunya fasulyelerini, geniş bir tencerede 5 dakika haşlayın. Patatesleri ve havuçları soyup tavla zarı boyutunda parçalara bölün. Patatesleri, kararmamaları için suyun içine koyun. Maydanozu ince ince kıyın. Yeşil sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük parçacıklar halinde doğrayın. Haşlanan barbunyaların suyunu süzün.
Domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Soğanları da minik minik doğradıktan sonra, tencereye, zeytinyağı koyup ısıtın. Önce soğanları, sonra, ince ince doğradığınız 2 diş sarmısağı ilave edip kavurun. Soğanların rengi döndükten sonra havuçları katıp 1 - 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Biberleri ilave edip bir iki karıştırıp, kavurun. Domateslerin yarısını katıp 2 tatlı kaşığı tuz, ½ tatlı kaşığı toz şeker koyup, pişirmeye devam edin. Domatesler suyunu bıraktıktan sonra, haşladığınız barbunyaları tencereye boşaltıp, yavaşça karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
Barbunyaların üstünü örtecek kadar kaynar su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Patatesleri ilave edip, 20 dakika daha pişirin. Kalan domatesleri, karıştırmadan ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağı söndürüp, soğumaya bırakın.
|
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123592
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Barbunya 200 gr
Patates 250 gr
Domates 180 gr
Biber 180 gr
Havuç 150 gr
Beyaz soğan 120 gr
Domates salçası 20 gr
Zeytinyağı 30 ml
Su 1,6 Lt
Maydanoz (yeşil) 10 gr
Sarımsak 5 gr
Tuz (isteğe göre)
Şeker (1 çay kaşığı)
Baharatlar
Barbunyayı 1 saat suda bekletin. Havucu, soğanı, patatesleri, tatlı biberi 1,5 cmlik küpler şeklinde kesin. Sarımsak, maydanoz ve domatesleri bıçakla doğrayın. Fasulyeyi çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun ve su dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı 100°С, pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin ve İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır fasulyeyi kevgire dökün ve ayrı kaba koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yağ dökün, havuç, soğan, patates, biber, sarımsağı koyun ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ olarak, pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitmeden 10 dakika önce kapağı açıp fasulye, salça, domates, şeker, baharat ve tuz ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatıp çalişma modu bitene kadar pişirin. Servis yapmadan önce yemeğin üzerine maydanoz serpin.
|
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki |
|
gazo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2014
Mesajlar: 60 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc132890
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2018
1,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo taze barbunya
1 büyük soğan
2 büyük domates
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Barbunyalar tencereye alınıp üzerine su eklenir 10 dakika kadar orta ateşte haşlanır başka bir tencereye zeytinyağı eklenerek soğanı ve biber doğranıp eklenir kavrulur. Havuçta halka halka doğranır ve ilave edilir. Bir sürede havuçlarla kavrulur. Domateslerde ufak ufak doğranır kabukları soyularak. Doğranan domatesleride ekleyelim ve pişmeye bırakalım domatesler ölünce salça ekleyip salçanın kokusu çıkana dek son defa kavurup süzülen barbunyaları ilave edelim. karıştırıp üzerine tuz ve suyunu ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çekerse ilave edilebilir daha sonra pişen ve koyulaşan barbunya pilakimiz hazır ister ılık ister sıcak istersek de soğuk servis edebiliriz.
|
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146883
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2019
559 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış barbunya
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
Yarım çay bardağı Zeytinyağı
1.5 su bardağı su
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pişirin. Salçayı ilave edin.1-2 dk karıştırın. Halka halka doğranmış havucu ve tuzunu ekleyip 5 dk kadar pişirin. Barbunyayı ve suyu ilave edip yarım saat kadar pişirin. Ateşten almadan önce ince kıyılmış maydonozu ekleyip karıştırın. Limon suyunu ekleyin. İsteğe göre sıcak veya soğuk servis yapın.
|
|