|
Zeytinyağlı Bezelye |
|
aydınhavası
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc108048
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015
2,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
450 gram bezelye
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine küp doğranmış soğan, havuç ve patatesleri koyun. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Bezelyeleri de tencereye ilave eden ve 15 dakika daha kaynatın. Servis yapmadan önce, içine ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Sıcak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Bezelye |
|
Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135187
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
948 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patates
2 adet havuç
2 su bardağı bezelye
4 çorba kaşığın zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
1 su bardağı sıcak su
Dereotu
Karabiber
Tuz
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın, Yağladığınız tencereye doğranmış sebzeleri ekleyin, karıştırın. Bezelyeleri ekleyin. Şekeri,dereotunu,karabiberi ekleyip karıştırın.
Son olarak sarımsakları koyun. Sıcak suyuda ilave edip tencerinin kapağını kapatın.
Dilerseniz sebzelerle birlikte tavuk etide katabilirsiniz.Arzuya göre salça da konulabilir.
Öncelikle dumanı çıkana kadar yüksek ateşte daha sonra ise altını kısarak hafif ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin.
|
Zeytinyağlı Bezelye |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143327
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet domates
1 kilogram bezelye
2 adet patates
1,5 litre kaynar su
Tuz
Hazırlanışı
Tencereye yağı, yemeklik doğranmış 2 soğanı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış 2 havucu alın. Soğanlar ölene kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Kavurmaya devam edin. Daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin, bir iki defa karıştırın. Tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin. Piştikten sonra tuzunu ekleyip servis yapın.
|
Zeytinyağlı Bezelye |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164358
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
245 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tülay Özseyhan
1 kg. kabuklu bezelye
2 iri domates
1 büyük soğan
2 kesme şeker
Zeytinyağı (1 çay bardağına yakın)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Dereotu
Bezelyeler ayıklanır ve süzgeçte yıkanır. Tencereye yemeklik doğranmış soğan, 1 çay bardağına yakın zeytinyağı, 2 olgun rendelenmiş domates, tuz, kesme şekeri ve ayıklanmış bezelyeler eklenir.
Üstünü çok az çıkacak kadar su ilave edilip, kısık ateşte pişirilir. Ara sıra kontrol edilip, suyu çekene kadar ocakta tutulur. Bezelyelerin sert olmamasına dikkat edilir. Soğuması için tabağa alınıp, dereotu ile süslenir.
|
Zeytinyağlı Bezelye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166700
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2022
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 kilo bezelye
2 patates
2 havuç
2 kuru soğan
3 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 şeker kaşığı şeker
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın süzün. Patatesleri havuçları soyup küp doğrayın. Soğanı piyaz kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup üzerine bezelyeleri, patatesleri, havuçları ve soğanı katın 2,3 dakika sote yapın. Üzerine domatesleri ve salçayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karabiber, tuz ve suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısıp kısık ateşte pişirin. Dilediğiniz gibi sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
|
|