10 adet dolma biberi
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı tepeleme toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 bardak su
3/4 limon suyu
1 demet maydanoz
Nane
Yarım demet dereotu
Tuz
Yenibahar
Pirinçleri yıkayın ve ılık suda 20 dakika bekletin. Kuş üzümünü de aynı şekilde ılık suda ortalama 40 dakika (biraz yumuşayana kadar) bekletin. Soğanları ince şekilde doğrayın. Geniş bir tencerede 2 kaşık zeytinyağı ile fıstıkları pembeleştirin. Zeytinyağının kalanını ve ince doğradığınız soğanları ekleyin orta ateşte pembeleşene kadar çevirerek pişirin. Pirinçleri ilave edin 3-4 dakika kavurun sonra; tuz, şeker, kuş üzümü, baharatlar ve sıcak suyu ilave edin. Karıştırıp kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Suyu çektikten sonra ateşten alın ve ince kıyılmış yeşillikleri ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
10 dolma biberi
1 su bardağı pirinç
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 büyük domates
1. Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alıp ısıtalım ve fıstıkları ekleyip 5 dakika kavuralım.
2. Yemeklik şekilde doğradığımız soğanları ekleyelim ve 5 dakika daha kavuralım.
3. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim ve karıştırarak renkleri şeffaflaşana dek kavuralım.
4. 1 tatlı kaşığı tuzu, şekeri, yenibaharı, tarçını ve karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım.
5. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyelim ve kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirelim.
6. Biberlerin sap kısmını çıkartalım ve çekirdeklerini ayıklayalım.
7. Fazla bastırmadan biberlerin içlerini harçla dolduralım.
8. Üzerlerini domates parçalarıyla kapatalım ve tencereye dizelim.
9. 2-3 bardak suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyerek su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.