|
Zeytinyağlı Börülce |
|
ikbal
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc35970
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009
3,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kg börülce
1 adet büyük boy havuç
1 adet kesmeşeker
2 su bardağı su
Tuz
Üzerine:
Yarım demet dereotu
Bir tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip, birkaç dakika daha sote edin. Tuzu ve şekeri ekleyin. Ardından 2 bardak suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
ML® Zeytinyağlı Börülce için tıklayın
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64916
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg börülce
1 orta boy domates
3 diş Sarımsak
2 büyük soğan
2 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 su bardağı sıcak su
Börülceler yıkandıktan sonra ayıklanır. Yarısı, boyuna iki-üç parçaya bolünür. Yayvan bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş 1 domates bütün olarak yerleştirilir. Etrafına bölünmuş börülceler daire şeklinde düzgünce dizilir. Üzerine bölünmemiş börülceler yayılır, aralarına soyulmuş sarımsaklar dizilir. Soğan soyulup yıkadıktan sonra domatesin kalanıyla birlikte daire şeklinde doğranır. Börülcelerin üzerine yerleştirilir. Tuz, şeker, yağ ve su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar 45-50 dakika kadar pişirilir. Soğuyunca tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
ML® Börülce Pilakisi Videosu
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
A+
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Karatay-Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66638
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2011
2,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo börülce
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Börülceleri yıkayıp temizleyin ve bütün olarak bırakın. Havuçları uzunlamasına doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup, yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Havuç ve börülceleri de ekleyip, birlikte 10 dakika, tencereyi sallayarak soteleyin. Şekeri, tuzu ve bir su bardağı soğuk suyu ekledikten sonra 25-30 dakika orta ateşte pişirin.
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66896
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2011
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy soğan
Tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kg. börülce
1 adet büyük boy havuç
1 adet kesmeşeker
2 su bardağı su
Bir tencereye sıvıyağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin. Tuz ve şekeri ekleyin. Ardından iki bardak suyu koyup, 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88856
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2013
1,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
2 su bardağı börülce
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates
1 limon suyu
Maydanoz
Tuz
Pul biber
Börülceler, akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ıslatılmış börülceler, 15-20 dakika haşlanır. Kuru soğan, yemeklik olarak doğranır ve bir tencere içesinde zeytinyağ ile pembeleştirilmeden kavrulur. Küp şeklinde doğranan havuç, patates ve börülceler katılır, 1-2 dakika kavrulur. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Orta ateşte pişen zeytinyağlı börülce, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
hesap
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc117470
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016
1,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şule Öztürk
500 gram taze börülce
3 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
Tuz
İsteğe bağlı limon ya da koruk suyu
Börülceleri yıkayalım ve uçlarını keselim. Börülceleri elimizle 2 ya da 3 parçaya kıralım. Bir tencereye koyalım ve üzerini geçecek şekilde soğuk su koyup haşlayalım. Börülceler haşlandıktan sonra suyunu süzelim. Servis tabağına alıp sarımsakları rendeleyip tuz ve zeytinyağını ilave edelim. Servise hazır.
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
bahçe güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126681
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2017
1,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
500 gr. taze börülce
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates (soyulmuş, doğranmış)
1 küp şeker
½ su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tencereye zeytinyağını koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Börülceleri, tuz ve karabiberi ilave edip çevirin. Domatesleri, sarımsakları ve suyu ilave edip karıştırın. Üzerine 1 kaşık zeytinyağı gezdirip, kapağını kapatın. Yemeği ocaktan almadan içine 1 küp şeker atın.
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144157
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2019
555 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze börülce
Zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 bardak sıcak su
2 adet domates
Tuz
Şeker
Börülceleri yıkayıp üçe bölün.
Yağı tencereye koyun. Doğranmış soğan ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Börülceleri ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Birer tutam tuz ve şeker ekledikten sonra sıcak suyu da koyup kısık ateşte pişirin.
|
Zeytinyağlı Taze Börülce |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164203
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2022
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. taze börülce
1 adet soğan
2 olgun domates
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
Börülcelerin baş kısımları kesilir, varsa kılçıkları alınır.
Güzelce yıkanır ve süzgeçe alınır. Bu arada düdüklü tencereye 1 fincan zeytinyağı, doğranmış soğan, rendelenmiş domatesler ilave edilir.
Daha sonra börülceler, şeker ve tuz da tencereye katılıp, aynı hizaya yakın suyu konur.
Börülcenin cinsine göre pişmesi farklılık gösterse de fasulyede olduğu gibi helme gibi olana kadar pişirilir.
Ben düdüklü tencerede kısık ateşte yarım saat kadar pişirdim.
Bu süre zarfında yemek suyunu çeker ve yağıyla kalır. Arzu edileni budur.
Şayet suyu biraz fala kalmışsa tencerenin kapağını kapatmadan 5-10 dakika pişirin, hemen suyunu çekecektir.
Biraz dinlendikten sonra servis tabağına boşaltılır. Soğuk olarak yenir.
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163964
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022
185 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. taze börülce
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 olgun domates
1 minik çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet kesme şeker
Biraz limon
ilk önce börülceler yıkanır ve varsa kenarındaki kılçıklar bıçak ya da soyma aparatıyla alınır.
Benimki tamamen kılçıksızdı, bu yüzden sadece baş kısımlarını kestim.
Börülcelerin şayet boyları çok uzunsa ortadan ikiye bölünür.
Daha sonra soğan düdüklü tencereye yemeklik olarak doğranır.
Sarımsaklar rendelenir.
Üzerine domatesleri ister iri rendeleyip, ister minik minik doğrayabilirsiniz.
Ardından yağı, tuzu ve şekeri ilave edilir.
Ayıklanmış börülceler de tencereye katılıp üzerine biraz limon sıkılır.
Yarım su bardağı su ilave ederek kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakılır.
Domatesler olgun ve sulu ise su oranı tam geliyor. Siz suyu 1 bardak da kullanabilirsiniz.
Börülceler suyunu çekip yumuşamışsa yemeğiniz pişmiş demektir.
Ilık ya da soğuk servis edilebilir.
|
Zeytinyağlı Börülce |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166073
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2022
176 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kilo taze börülce
2 adet domates
1 adet soğan
½ su bardağı su
2 diş sarımsak
1 küp şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Börülceleri yıkayın ve iki ucunu keserek ayıklayın. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Börülceleri tencereye alın, tuz ve karabiberi ilave edin. Soyulmuş ve doğranmış domatesleri de ilave ettikten sonra, ezilmiş sarımsak ve suyunu koyarak pişmeye bırakın.
|
|