|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21382
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2008
3,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg brüksel lahanası
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet orta boy domates
Tuz, pul biber
1,5 su bardağı su
Soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış, ikiye kesilmiş lahanalar dizilir. Soyulmuş, iri doğranmış domatesler konur. Tuz ve pul biber serpilir. Karıştırmadan su eklenir. Kısık ateşte 40-45 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak sofraya getirilir.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
cavidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73923
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. Brüksel lahanası
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Lahanaları, üzerine zeytinyağını ekleyip beş dakika kadar pişirin. Küp doğranmış havuç ve patatesleri de tencereye ilave edin. Limon suyunu, şekeri ve üzerini geçemeyecek kadar su ekleyip 20 dakika pişirin.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc83835
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2012
2,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo Brüksel lahanası
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
2 patates
1 havuç
1 limon
1 su bardağı bezelye
1 demet tere
1 çay kaşığı tuz
Brüksel lahanaları yıkayıp tencereye alın ve üzerine limon suyu ekleyin. Ardından da soğanları yarım ay şeklinde kesip ilave edin. Tencerede soğanı zeytinyağı ile 2 dakika öldürün. Patates ve havuçları da iri bir şekilde doğrayıp tencerenin içine ilave edin. Üzerine bezelyeleri ekleyin. Şekerini, tuzunu ve çok az miktarda suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp yanında tere ile ve limon suyu dökerek ikram edin.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
alarm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc87621
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2013
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram Brüksel lahanası
1 soğan
2 havuç
2 patates
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu
Lahanaları yıkayıp tencereye dizin. Üzerine irice doğranmış soğanı, patatesi, havucu gelişigüzel yerleştirin. Şekerini, tuzunu serpin. Üzerine zeytinyağını gezdirip az miktarda su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca servis tabağına aktarın. Dereotuyla süsleyip ikram edin.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
Angara'lı Fidan
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93285
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2013
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram Brüksel lahanası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tencereye zeytinyağını döküp üzerine küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyip kavurun. İçine havuç ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin. İçine 2 su bardağı su ekleyip kaynayınca içine yıkanmış Brüksel lahanasını yerleştirin. 20 dakika kadar pişirin ve ılık ya da soğuk olarak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
gülabdan
Aşçı
Kayıt: 05.01.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc104142
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2015
1,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram Brüksel lahanası
1 adet patates
1 adet soğan
3 adet havuç
1 adet portakalın suyu
1 limon suyu
2 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve sıcak su
Tencereye zeytinyağını koyup ince doğranmış soğanları kavurun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Soğanların, Brüksel lahanasının da içine sebzeleri koyup kavurun. Portakalın suyunu, limon suyunu, şekeri ve tuzu ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak suyunu ekleyip pişirin.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
sarı fadime
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc143104
Gönderme Tarihi: 30.May.2019
621 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Brüksel lahanası
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Lahanaların dış yapraklarını temizleyip sirkeli suda bekletin.
Soğanları doğrayıp zeytinyağıyla soteleyin. Üzerine ortadan ikiye bölmüş olduğunuz sarımsakları da ekleyin. Ardından doğramış olduğunuz havuç ve patatesleri de ekleyip kavurun. Lahanaları da ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun ve salça, tuz, karabiberini ekleyin.
Biraz su ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147370
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2019
573 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kutu Brüksel lahanası
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 havuç
5-6 yaprak kurutulmuş domates
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 portakalın suyu
Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu da iri küpler halinde doğrayın. Kuru domatesleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlayın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı, havucu ve ince doğradığınız kurutulmuş domatesleri birlikte kavurun. Enine ikiye kestiğiniz Brüksel lahanalarını ekleyin. Tuzu, toz şekeri ve portakal suyunu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
serdal sandal
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155536
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 paket Brüksel lahanası
250 gr. arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet patates
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Lahanaları dış kabuklarını temizleyip sirkeli suda bekletiyoruz. Zeytinyağında arpacık soğanları ve sarımsakları soteliyoruz. Küp küp patates ve küp küp havuçları ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Brüksel lahanalarını bütün olarak atıyoruz. Tuz, karabiber ve bir su bardağı kadar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte pişiriyoruz.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166701
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 paket Brüksel lahanası
1 adet havuç
8 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Sıcak su
2 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet sıvı tavuk bulyon
Tuz
Arpacık soğanlarımızı, halka halka doğradığımız sarımsak ve havuçlarımızı yağda 5 dakika kadar çeviriyoruz.
Brüksel lahanalarımızın en üstündeki yapraklarını soyup yıkadıktan sonra tencereye ilave ediyoruz.
10 dakika kadar çevirdikten sonra salçamızı ekliyoruz.
2 dakika sonra yemeğimizin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su, tavuk bulyon ve tuzumuzu ilave edip ocağın altını kısıyoruz. Lahanalarımız pişince borcama alıp ılık olarak servis ediyoruz.
|
|