|
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176675
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2024
175 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram deniz börülcesi
1 büyük boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 orta boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Dereotu veya maydanoz (servis için)
Deniz börülcesini taze suda iyice yıkayın ve yapraklarını tek tek ayıklayın. Uç kısımlarını kesip, iri parçalara bölün.
Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsakları ezerek püre haline getirin.
Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın. Isınan yağın içine doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Ardından rendelediğiniz veya doğradığınız domatesleri tencereye ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Domatesler suyunu çekince deniz börülcelerini tencereye ekleyin. Üzerine limon suyunu ve bir tutam tuzu ekleyin. Eğer isterseniz kırmızı pul biberi de bu aşamada ekleyebilirsiniz.
Deniz börülceleri yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ancak çok fazla pişirmemeye özen gösterin, deniz börülcesinin tazeliğini koruması önemlidir.
Pişen zeytinyağlı deniz börülcesini servis tabağına alın. Üzerine taze doğranmış dereotu veya maydanoz serpin. Zeytinyağlı deniz börülcesi, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
|
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi |
|
ragıp bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152672
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2020
545 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
3 diş sarımsak
1 demet deniz börülcesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Bir tencere kaynar suya ayıklayıp soyduğunuz sarımsakları bütün olarak ekleyin.
Deniz börülcesini ilave edip 7-8 dakika haşlayın. Bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın.
Sosu için; gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün.
Zeytinyağlı deniz börülcesini, karides güveç ile birlikte servis edebilirsiniz.
Not: Deniz börülcesini temizlemeye alt kısımlarından başlayın. Çamurlu bölgeleri kesin ve bol su ile durulayın. Ayıklama işleminde kılçık bırakmamaya özen gösterin. Aksi takdirde yerken rahatsız olabilirsiniz. Börülce kendiliğinden deniz tuzu barındırdığı için, içerisine tuz eklemeyin. Yoğurtlu deniz börülcesi için, iki yemek kaşığı süzme yoğurt ilave edebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi |
|
gülnar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2007
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74506
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
1,803 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram deniz börülcesi
2 közlenmiş kırmızıbiber
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Framboğaz sos
Deniz börülcesini bol suda haşlayıp, süzün. Üzerine limon suyu, nar ekşisi ve doğranmış kırmızıbiberi de ekleyin. Hepsini bir kabın içinde karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip servis yapın.
|
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi |
|
canseza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc73853
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
1,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet deniz börülcesi
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsk
1 çay kaşığı tuz
Börülceleri derin bir kabın içerisinde zedelemeden ve kırmadan bol suyla yıkayın ve derin bir tencereye yerleştirip bol suda haşlayın. Bu esnada sarımsakları tuzla karıştırarak cılk olana kadar dövüp limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırın. Haşlanmış börülcelerin kök kısmından bir elinizle tutup diğer elinizle kök kısmında uca doğru sıyırarak çekin. Böylelikle yenen yeşil kısmı kılçığından kolayca ayrılacaktır. Servis tabağına koyup hazırladığınız sarımsaklı sosu üzerine döküp güzelce karıştırın.
|
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi |
|
bahar07
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2007
Mesajlar: 47 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc73072
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2012
2,442 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet deniz börülcesi
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Deniz börülcelerini iyice yıkayın. Kaynayan suya atarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Kevgir yardımıyla sudan çıkartıp içi buzlu su dolu geniş bir kaseye alın. - Uç kısmından tutup çekerek kılçığından ayırın ve bir tabağa alın. - Sarımsağı rendeleyin. Sirke ve zeytinyağını ekleyip karıştırın ve deniz börülcesinin üzerine gezdirin.
Not: Deniz börülcesinin kendi tuzlu olduğundan eklemeye gerek yoktur.
Fotoğraf "zahhra" tarafından gönderildi. 02.09.2020
|
|