Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR (düdüklü)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Düdüklüde Zeytinyağlı Enginar

okur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc106823
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2015
4,116 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet temizlenmiş enginar
6 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet patates
20 adet arpacık soğan
1 adet havuç
Tuz
1 adet limon suyu
4 dal dereotu

Düdüklü tencereye enginarları koyup üzerine soğanları, şekeri, tuz, limon suyu, küp doğranmış patates ve havucu koyun. Zeytinyağını ekleyip kapağı kapalı şekilde pin çıktıktan sonra 12 dakika pişirin. Servis tabağına alın soğutup servis yapın.

Not: Normal tencerede 35 dakikada oluyor.



ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR (düdüklü)

personel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.04.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc34961
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2009
2,261 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet büyük enginar
20 gram arpacık soğanı
200 gram sarı patates (3 büyük)
150 gram havuç (küçük)
330 gram zeytinyağı (1 1/4 bardak)
1/2 bardak enginarların unlu suyu
1/2 büyük limonun suyu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
ENGİNARIN AYIKLANDIĞI SU:
10 bardak su
2 silme çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu

1 Bir büyükçe tencereye; 10 bardak su, 2 silme çorba kaşığı un ile bir adet de limonun suyunu koyduktan sonra iyice bir karıştırmalı, sonra bu un ve limonlu suya; soyulmuş 20 adet arpacık soğanı, yine soyulmuş ve dörde bölünmüş 3 küçükçe sarı patates, üstü kazınmış ve ikiye bölünmüş 3 küçükçe havuç ile, körpe ise yaprakları teker teker koparılmak ve alt tarafı orta kısmından kesilmek ve içinin tüylü kısmı hafifçe alınmak, kart ise üst ve yanları elma soyar gibi soyulmak ve içi tas gibi bir hal alıncaya kadar tüyleri kaşıkla çıkarılarak yaprak ve içleri ayıklanmış altı büyük enginar katmalıdır. (Her enginar soyulur soyulmaz hemen un ve limonlu suya atılmalıdır).
2 Sonra tenceredeki enginarları un ve limonlu sudan çıkararak bunlara yine tenceredeki bütün soğan, patates ve havuçları katmalı, sonra bunlara, bir buçuk bardak zeytinyağı, yarım adet limonun suyunu, yarım çorba kaşığı toz şeker, üç çeyrek çorba kaşığı tuz ile yarım bardak da enginarların içine ayıklandıkları un ve limonlu sudan katarak tencerenin kapağını kapatmalıdır.
3 Sonra düdüklü tencereyi kuvvetli ateşe oturtarak, üstteki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, enginarları, yan yarıya azaltılmış olan ateşte, körpe ise 20, kart ise 35 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra kapağını açarak iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.

Not: Arzu edilirse, tabağa alınmış enginarlara, kıyılmış yarım demet de dereotu katmalıdır.






ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR (düdüklü) Tarifleri Zeytinyağlı Bakla Tarifleri



(2 adet ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR (düdüklü) 106,697 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort