İç bezelyeleri 10 dk kadar sıcak suda bekletip, süzün. Zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağınızı yakmadan kavurun. Bezelyeleri soğana ekleyerek kavurmaya devam edin(2-3 dk). Küp doğranmış havuçları daekleyerek sebzelerimizi kavurmaya devam edelim.(1-2 dk). 1,5 çay bardağı sıcak suyu, tuz ve şekeri sebzelerimizi 7-8 dk kadar az harlı ateşte pişmeye bırakalım, suyunu süzdüğünüz enginar kalbi ve limon suyunu yemeğinize ekleyerek, 5 dk kadar tencere kapağınızı yarım açarak yemeğinizin suyunu tam çektirin. Yemeğinizi servis tabağına alıp, soğuk tüketiniz.
Sızma Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Beyaz Biber 1 Çay Kaşığı
Su 2 Su Bardağı
Havuç 4 Adet
Patates 5 Adet
Limon 1 Adet
Arpacık Soğan 250 Gram
Kuru Bakla 100 Gram
Enginar Kalbi 2 Paket
Enginar kalbi hazır şişelerde bulunur patatesleri soy parizyen kaşıkla küçük yuvarlaklar haline getir suya koy aynı işlemi havuca da yap sonra arpacık soğanları soy tencereye yağı koy havuçları at ardından soğanı kavur suyunu ver tatlandır havuç pişmesine yakın patatesleri at sonra yeşil iç bakla yoksa bezelyeyi at hepsi pişmesine yakın enginarları 3dk kaynat kapat ye.