|
Zeytinyağlı Enginar |
|
fevriye
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87059
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2013
2,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 enginar
3 kesme şeker
1 soğan
1 patates
1 havuç
1 limon
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
5 dal dereotu
Enginarları güzelce temizleyip tencereye dizin. Üzerine az miktarda su, zeytinyağı ve şekeri ekleyip kısık ateşte pişirin. Bu arada kuru baklaları da yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak, irice kesilmiş patates ve havucu ekleyin, zeytinyağını gezdirip karıştırın. 1 su bardağı kadar su döküp kısık ateşte 35 dakika pişirin. Soğutup servis tabağına yerleştirin. Kenarlarını dereotuyla süsleyin.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88805
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013
2,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar
1 adet soğan
2'şer adet havuç ve patates
1 su bardağı bezelye
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı un
1/2 limonun suyu
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Temizlenmiş enginarları bütün olarak tencereye koyun. Patates ve havuçları küp küp doğrayın. Bezelye, patates ve havuçları enginarların üzerine paylaştırın. İnce kıyılmış soğan, şeker, zeytinyağı, tuz, su ve limon suyunu da ekleyin. Tencerenin üzerine yağlı kağıt yayıp kapağını kapatın. 35-40 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
demelale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2012
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96624
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2014
1,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet enginar
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
2 adet soğan
2 patates
2 çorba kaşığı şeker
Tuz
Enginarları limonlu suda yıkayıp tencereye dizin. Üzerine iri doğranmış soğanları, dereotlarını, havuçları ve patatesi ekleyin. Zeytinyağını, suyu, şekerini ve bezelyeleri de tencereye koyup hepsini birlikte 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken tenceredeki havuç, bezelye ve patatesleri enginarların ortasına yerleştirip servis tabağına dizin.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
emlak güzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99708
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2014
2,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet enginar
2 adet soğan
1 adet limon
1 adet havuç
2 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
5 adet kesme şeker
Enginarları limonlu suya koyun. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tencerede zeytinyağıyla birlikte kavurun. Üzerine doğranmış havuç, patates ve enginarları yerleştirip şekerini koyun. Üzerine suyunu ekleyip 45 dakika pişirin. Soğuk olarak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
lezzet yolu
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc116337
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2016
1,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
4 adet enginar
8-10 adet arpacık soğan
2 adet patates
2 adet havuç
¼ demet dereotu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı
Arpacık soğanları, kök kısımlarını fazla derinden kesmemeye özen göstererek soyun. Havuçları soyup küp şeklinde doğrayın. Patatesleri de küp şeklinde doğrayıp kararmamaları için su dolu bir kabın içinde bekletin. Limonu ikiye bölün. Yarısının suyunu sıkın. Kabuğunu da bir kaba su doldurup, içine koyun.
Enginarların saplarını, tutacak yer bırakacak şekilde kesin ve dış kabuklarını soyun. Kalan saplarını ve dip kısımlarını iyice temizleyip, kararmamaları için limonla ovun. Üst taraflarını kesip, içlerindeki tüylü kısmı kaşıkla oyarak temizleyin. Tekrar limonla ovun ve limonlu suyun içinde bekletin.
Derince bir tencereye ½ bardak zeytinyağı koyup, kızdırın. Önce arpacık soğanları, daha sonra havuçları, 2 dakika kavurun. 6 bardak su ilave edin ve tencerenin kapağı kapatıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra enginarları katarak 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Doğradığınız patatesleri ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, ½ limon suyu koyup üstüne ıslatılmış yağlı kağıt yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirip, soğumaya bırakın. Servis tabağına aktardıktan sonra, yemeğin sosundan katıp, kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
önem
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc124526
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017
806 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
4 adet orta boy enginar
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda rengi pembeleşinceye kadar kavurun.Daha sonra-
küp şeklinde doğranmış patates ve havuçları ilave edin.1 bardak suyunuda ilave ettikten sonra
5dakika kaynatın.Hazırladığınız bu karışıma ince ince doğranmış dereotu,tuz ve şekeride ilave edip karıştırın.Tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine hazırladığınız karışımdan doldurun ve kalan suyu tepsiye dökün. Otomatik Programlar menüsünden Enginar seçilerek pişirilir
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
dört
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132194
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2018
870 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 bardak su
Havuç minik küp şeklinde doğranır üzeri geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.
Kaynadıktan 5 dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patates eklenir ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatılır.
Tam pişmemesi önemli. Soğan yemeklik doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine patates ve havuç eklenir. 1 su bardağı bezelye de ilave edilerek karıştırılır ocaktan alınır.
Enginarlar limon ile ovularak tencereye dizilir.
Üzerine hazırladığımız sebzeler dökülür. Şeker, Tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
1 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132664
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2018
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
1 kuru soğan
1 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
3 kesme şeker
Tuz
Yarım limon
Bir tencereye zeytinyağı konur, üzerine küp doğranmış havuç konarak biraz kavrulur.
Üzerine doğranmış kuru soğan ve küp doğranmış patates eklenir, birlikte karıştırılır.
Tencerede enginarlara yer açılarak garnitürlerin arasına yerleştirilir, üzerine 2 su bardağı su, bezelye, tuz, un, şeker ve yarım limonun suyu sıkılır, tencrenin kapağı kapatılarak yaklaşık yarım saat enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen enginarlar servis tabağına konur, çanağına garnitür doldurulur, üzerine ve etrafına suyundan konur, dereotu ile süslenerek servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
mor salkım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc135154
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
625 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet enginar çanağı
2-3 adet soğan
2 su bardağı garnitür
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu
1 limonun suyu
1 kaşık un
Tuz
Soğanları halka halka doğrayıp yağda soteleyin. Üzerine garnitürü döküp enginar çanaklarını da dizin. Üzerine su ilave edip geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp şekeri de atın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Enginarlar soğuyunca servis tabağına enginar çanaklarını yerleştirin. İçine garnitür doldurup dereotu ile servis edin.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135192
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
883 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kafa enginar (iyice ayıklanmış)
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 ufak kavanoz garnitür (bezelye, patates, havuç)
1 demet dereotu
1 su bardağı zeytinyağ
1 kesme şeker
Tuz
Aldığı kadar su
Yayvan tencereye enginarlar göbekleri bize bakacak şekilde yerleştirilir. Suyu süzülmüş garnitür,soğan ve tuz karıştırılır. Enginar göbeklerine doldurulur. Üzerlerini örtecek kadar su konur. Yağ ve şeker eklenir. Hafif ateşte yarım saat kadar pişirilir. Ateşten indirilince bol dereotu doğranır.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141792
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019
784 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
10-12 adet bebek enginar (temizlenip limonlu suda beklemiş)
1 demet dereotu
1 büyük kuru soğan
1 limonun suyu
1 su bardağı su
Tuz
Servis için taze nane
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşatın. Enginarların suyunu süzüp tencereye alın. 1,5 su bardağı suyla karıştırılmış limonun suyunu çırparak üzerine dökün. Kapağını kapatıp yarım saat orta ateşte pişirin. Ocaktan indirip kıyılmış dereotunu ekleyin ve 10 dakika kapağını açmayın. Servis zamanı dikkatle karıştırıp tabaklara alın ve üzerine az miktar zeytinyağı gezdirin, taze nane yaprakları serpin.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
CumaDan
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Cumaovası |
Kısa URL: https://ml.md/lc143315
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2019
652 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 avuç dondurulmuş bezelye
1 demet dereotu
Yarım limonun suyu
6 adet temizlenmiş pişmeye hazır enginar
12 adet arpacık soğanı
3 kaşık zeytinyağı
4 adet kesme şeker
Pişirmeye başlayana kadar kararmaması için enginarları tuzlu limonlu su içinde muhafaza edin.
Arpacık soğanları, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış sudan geçirilmiş patatesleri, gene tavla zarı büyüklüğündeki havuçları zeytinyağında kavurun. Sonra çukur yerleri yukarıda kalmak üzere, enginarları ve bir avuç bezelyeyi tencereye yerleştirin. Tuzunu, limon suyunu, kesme şekerini koyarak enginarların hizasında su ilave edin. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak çatalın rahatça girebileceği yumuşaklığa gelene kadar pişirin. Suyu az gelirse ilave edin. Ateşten almaya yakın ince doğranmış dereotlarının yarısını enginarların üzerine serpin.
Pişmiş enginarlar soğuyunca çukur tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına alın. Enginarların içine patates, bezelye, havuç, bir adet arpacık soğanı koyun. Diğer malzemeyi servis tabağına yayıp, yağlı suyunu da üzerine dökün. Dereotlarını sap sap dekoratif şekilde servis tabağına yerleştirin.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146887
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
575 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
1 adet kuru soğan ya da 4-5 dal taze soğan
1 demet dereotu
2 adet limon
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1-1,5 bardak sıcak su
Tuz
Enginarın sap kısımları dipten kesilir. Dış yüzeydeki kötü yapraklar, sarı renkli yapraklar gözükünceye kadar ayıklanır. Sivri yaprak uçları en alttaki yaprağın hizasında kesilir. Ortadan ikiye kesilip, orta kısımdaki tüyleri bir kaşık yardımıyla temizlenir.
Yarım enginar da istenirse tekrar ikiye bölünebilir. Ayıklanan enginarlar kararmaması için limonla ovulup, bekletilmeden limon sıkılmış ve bir kaşık un atılmış su dolu bir kaba konulur. Diğer enginarlar da aynı şekilde temizleyip suyun içine konulur. Soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağı ile birlikte tencerede kavrulur. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca enginarlar sudan çıkartılıp tenceye alınır, soğanla birlikte karıştırılarak sarartılır.
Enginarlar sararınca üzerlerine çıkmayacak şekilde sıcak su, yarım limon suyu ve tuz eklenip, tencerenin kapağı kapatılıp, kaynamaya bırakılır. Önce hızlı sonra yavaş ateşte yarım saat kadar pişirilir. Enginarın yapraklarından birini çektiğinizde elinizde kalıyorsa yemeğiniz pişmiş demektir. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek ocağın altı kapatılır.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147364
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2019
657 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
5 adet çanak enginar
1 yemek kaşığı şeker
1 orta boy patates
1 adet havuç
1/2 su bardağından biraz fazla bezelye
1 baş büyük soğan
1 su bardağından 2 parmak az zeytinyağı
1 adet limon suyu
İnce doğranmış soğanları zeytinyağında biraz çevirip, küp küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyin. Çanak enginarları ve patatesi, limon suyu, şeker ve yarım bardak su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın. İndirmeye yakın tuzunu ekleyin ve piştikten sonra bol dereotu ile süsleyin.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
hacı karagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152511
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 enginar
2 soğan
2 havuç
2 patates
1 su bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Öncelikle soğanları ve havuçları küp küp doğrayın ve bir tavaya zeytinyağı ekleyin. Doğradığınız soğan ve havuçları pembeleşinceye kadar zeytinyağında soteleyin. Pembeleşen soğanların üzerine toz şeker ekleyin. Bu esnada patates ve enginarları da küp şeklinde doğrayın. Doğranmış patatesleri ve enginarları sotenin içerisine ilave edin. Daha sonra soteye bezelyeyi ve suyu ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra yarım saat enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen enginarları servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156951
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021
661 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet enginar dilimi
1 su bardağı bezelye
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz ve şeker
Yarım limonun suyu
Soğanı ince ince doğrayın.
Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
Bezelyeleri ayrı bir tencerede az haşlayın.
Geniş bir tencereye zeytinyağını ve soğanı alarak kavurun.
Ardından havuç ve patatesleri ekleyip, kavurmaya devam edin.
Bezelye ve enginar dilimlerini de tencereye alın.
Üzerlerine tuz, şeker ve unun ilave edin.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika harlı daha sonra kısık ateşte pişirin.
Sonrasında üzerine dereotu serpin.
Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157564
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
342 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
5 adet ayıklanmış enginar
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 adet patates
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı soğuk su
1 adet limon suyu
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tutam dereotu
Enginarları limonla güzelce ovun ve her bir enginarı 5-6 üçgen dilim olacak şekilde kesip içine un ve limon suyu koyduğunuz su dolu bir kabın içerisine alıp bir kenarda bekletin.
Kuru soğanı, havuçları, kırmızı biberi ve patatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayın.
Geniş bir tencereye önce doğranmış kuru soğanları, üstüne havuçları, patatesleri ve kırmızı biberi kat kat olacak şekilde dizin.
Enginarları süzün ve durulamayın. Onları da tencerenin en üstüne dizin.
Tencereye 1,5 su bardağı soğuk suyu ve zeytinyağını ekleyin.
Tuz ve şekeri de serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde orta ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
Pişme süresinin sonunda sebzelerin pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edin ve pişmiş olan yemeğinizi pişirdiğiniz tencerede ılıklaşmaya bırakın.
Yemeğiniz ılıklaştıktan sonra üstünü dereotuyla süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158021
Gönderme Tarihi: 31.May.2021
946 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet enginar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet limon
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı un
1-1,5 bardak sıcak su
Tuz
Enginar yemeklerinin püf noktası karartmadan pişirmektir. Enginarın sap kısımlarını dipten kesin ve yapraklarından ayırın. Sivri yaprak uçları en alttaki yaprağın hizasında kesin. Ortadan ikiye kesin, orta kısımdaki tüyleri bir kaşık yardımıyla temizleyin.
Ayıklanan enginarları kararmaması için limonla ovun, bekletilmeden limon sıkılmış ve bir kaşık un atılmış su dolu bir kaba koyun. Diğer enginarlar da aynı şekilde temizleyip suyun içine ilave edin.
Soğan yemeklik doğrayın, zeytinyağı ile birlikte tencerede kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca enginarları sudan çıkartıp tencereye alın. Soğanla birlikte soteleyin.
Enginarlar sararınca üzerlerine çıkmayacak şekilde sıcak su, yarım limon suyu ve tuz ekleyin, tencerenin kapağı kapatıp, kaynamaya bırakın.
Önce hızlı sonra yavaş ateşte yarım saat kadar pişirin. Enginarın yapraklarından birini çektiğinizde elinizde kalıyorsa yemeğiniz pişmiş demektir. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek ocağın altı kapatın. Zeytinyağlı enginar yemeği servise hazır.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158328
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet ayıklanmış enginar
2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
1 limon suyu
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
4-5 dal dereotu
Enginarlı limonlu suya atın. Patates ve havuçları yıkayıp soyduktan sonra küp küp doğrayın. Doğranmış sebzeleri ve bezelyeyi haşlayın. Ardından süzüp yemeklik doğradığınız soğanla karıştırın. Limonlu suda bekleyen enginarları, çukur kısımları üstte kalacak şekilde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin.Enginarların orta kısımlarını hazırladığınız sebze karışımıyla doldurun.
İçme suyu ve kalan 1 adet limon suyunu; zeytinyağı ve tuz ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın.Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı enginarların üzerine gezdirdikten sonra kapağını kapattığınız tencerede ve kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Yaklaşık 15 dakika dinlendirdiğiniz enginarların üzerine ince ince kıydığınız dereotundan ekleyerek servis edebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Enginar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160255
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2021
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı arpacık soğan
4/5 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı bezelye
8 adet ayıklanmış enginar
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Taze fesleğen veya dereotu
Enginarları temizleyip yıkayın ve kararmaması için yarım limonlu suda bekletin.
Soğanları ve sarımsakları soyun. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bezelyeleri ayrı kabın içinde hafif haşlayın.
Soğan ve sarımsakları yağda kavurup haşlamış olduğunuz havuç, bezelye ve patatesi ekleyip birlikte kavurun. Şekeri ve tuzu bu sırada ekleyebilirsiniz.
Yağladığınız tencereye enginarları dizip üstüne kavurduğunuz harcı kaşık yardımıyla ekleyin.
Üzerine su ve limonu ekleyip pişirmeye bırakın.
Pişen enginarlarınızın üzerini taze fesleğen ya da dereotu ekleyip servis edin.
Not: Enginar antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olmasından dolayı dolaşım, sindirim sistemi ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca kan hücrelerini temizliyor.
|
|