Kısa URL: https://ml.md/lc185191
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2025
15 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet temizlenmiş enginar (taze ya da dondurulmuş)
1 adet büyük boy havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye (haşlanmış veya konserve)
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu
1,5 su bardağı su
Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
Temizlenmiş enginarları limonlu suda bekletin ki kararmasın.
Tencereye dizin.
Ayrı bir tavada zeytinyağında soğanı hafifçe kavurun.
Ardından havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Son olarak bezelyeleri ekleyin.
Enginarların içine hazırladığınız sebzeleri doldurun.
Üzerine limon suyu, toz şeker, tuz ve suyu ekleyin.
Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika).
Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Üzerine ince doğranmış dereotu serpip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc185706
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2025
78 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet enginar (taze veya konserve)
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet limon (suyu)
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı taze soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı taze dereotu (doğranmış)
1/2 çay bardağı zeytin (isteğe bağlı)
1 adet havuç (rendelenmiş)
Enginarları Hazırlayın: Eğer taze enginar kullanıyorsanız, enginarları temizleyin ve kararmamaları için limonlu suya yerleştirin. Konserve enginar kullanıyorsanız, şayet enginarları sudan çıkarıp yıkayın.
Zeytinyağında Kavurun: Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, ardından doğranmış taze soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından rendelenmiş havucu ekleyip karıştırın.
Enginarları Ekleyin: Kavrulmuş soğan ve havuç karışımının üzerine enginarları ekleyin. Enginarları dikkatlice yerleştirin ve üzerine tuz, şeker, limon suyu ve suyu ekleyin.
Pişirme: Tencerenin kapağını kapatın ve enginarları kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Enginarlar yumuşadığında pişme işlemi tamamlanmış demektir.
Süsleme ve Servis: Pişen enginarları ocaktan alın ve üzerine doğranmış dereotu ve zeytinleri serpiştirerek soğumaya bırakın.