Kısa URL: https://ml.md/lc84551
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012
1,756 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet ayıklanmış enginar çanağı
1 adet kuru soğan
1 kase bezelye
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı un
Yarım limonun suyu
Tuz
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, küp doğranmış havuçlar da eklenerek kavurmaya devam edilir.
Un ilave edilerek un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur ve soğuk su eklenir, limon sıkılır..
Kaynamaya başlayınca bezelyeler ve enginar çanakları tencereye ters çevrilerek yerleştirilir.
Toz şeker ve tuz eklenip, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tencerede soğutulur.
Enginalar servis tabağına alınıp içine havuç ve bezelyeler doldurularak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc84549
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012
1,564 defa indirildi / yazdırıldı
4 enginar
3 havuç
20 arpacık soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Yarım limonun suyu
Tuz
1-Havuçların kabuklarını soyun ve 1 cm kalınlığında doğrayın. Enginarları iri doğrayın.
2-Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Havuç ve enginarları ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Tuz , limon suyu ve sıcak suyu ilave edin. Düdüklü tencerede 20 dakika pişirin.
3-Dereotunu ince ince kıyın ve enginara ekleyerek karıştırın. Servis tabağına aktarıp ılık ya da soğuk servis yapın.