|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49304
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2010
1,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg taze fasulye
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
100 gr zeytinyağı
Yarım litre su
Tuz
1 adet kesme şeker
Fasulyeleri yıkayıp kenarlarındaki kılçıklarını temizleyin. Uzunlamasına 3'e veya 4'e bölün. Soğan, sarımsak ve domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp hafifçe ısıtın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip birkaç dakika kavurun. Soğanın kokusu çıkınca fasulyeleri ekleyip 3 dakika daha kavurun. Doğranmış domates, tuz, kesme şeker ve suyu ekleyip üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta hararette pişirin. Tencerenin kapağını kapalı tutarak soğuttuktan sonra servis yapın.
|
Zeytinyağlı Fasulye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48229
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg taze fasulye
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon
Tuz
Taze fasulyeleri ayıklayıp uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Tencerede Zeytinyağını ve fasulyeleri karıştırın. Doğranmış soğan ve domatesleri fasulyenin üzerine yayın. Tuzu, 1 limonun suyunu ve tozşekeri ilave edin. Bir çay bardağı su ekleyip 45 dakika kısık ateşte pişirin. Oda sıcaklığında soğutup servis yapın.
|
|