|
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar |
|
anne eli
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc135182
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
994 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tutam tuz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
8 adet enginar
10 gr. dereotu
2 adet soğan
2 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı iç bezelye
4 adet limon
Yağlı kağıt
Enginarı soymak için, bir tencereye 2 litre (10 su bardağı) civarında su konur ve içine üç limonun suyu (enginarların kararmasını önlemek için) sıkın. Enginarların kökleri, elle, dibinden kırılır (kökteki kılçıklar çıkar). Enginarın dışındaki yeşil yapraklar, elle kopartın. Bıçakla, dönerek, yeşil kabuğu derine inmeden soyun, yalnız beyaz kısmının kalmasını sağlayın. Tüylü kısmın denginden kesip, tüylü yerleri bir kaşık yardımıyla sökerek atın. Kararmaması için, soyulmuş enginarları hemen limonlu suya koyun.
Garnitür sebzeleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı koyun, soğanlar pembeleşene kadar sote edin. 1 litre (5 su bardağı) su ilave edin, bir limonun suyu ve tuz katın.
Enginarları, çukur yeri üste gelecek sekilde tencereye koyun. Yağlı kağıt ıslatılıp üzerine örtülür ve bir taşım kaynatın. Havuç ilave edip, 10 dakika piştikten sonra patates ve bezelye içi ekleyin. 15 dakika civarında kapağı kapalı biçimde orta hararetli ateşte pişirin. Enginarlar yumuşadığında, yarım litre su kalmış olması gerekir. Soğuduktan sonra servis ederken üzerine dereotu koyun.
Not: Enginarları tamamen soyun, aksi halde, yeşil bölümleri pişmez ve bu bölümlerin tadı hiç hoş değildir. Enginarlar körpe ise saplarını atmayın; soyup yemeğe koyabilirsiniz. Yağlı kağıt yerine temiz bir tülbent de kullanabilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar |
|
bambucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144804
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019
724 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
8 adet ayıklanmış enginar
2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Çeyrek demet dereotu
Enginarların saplarını kesip yapraklarını ayıklayın.
Kararmamaları için limonlu suya koyun.
Kuru soğanı küp küp doğrayın ve yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Havuç ve patatesleri de küp küp doğrayıp soğanlara ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurun.
Bezelyeyi de ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürü ocaktan alın.
Enginarların sosu için 2 adet limonun suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
Enginarları tencereye yerleştirip ortalarına hazırladığınız garnitürü koyun.
Limonlu sosu da tencereye aktarın ve kapağını kapatıp enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Yemeğinizi soğuk servis edin. Servisten önce dereotunu kıyıp enginarların üzerine serpin.
Arzu ederseniz üzerine çiğ zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar |
|
Ahben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148959
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020
398 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet enginar
1 paket konserve karışık garnitür
1 limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı su
Tuz
Süslemek için:
Dereotu
İlk olarak enginarları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Enginarları geniş bir tencereye dizin.
Enginarın üzerine bir limonun suyunu sıkın ve zeytinyağını üzerinde gezdirin.
Suyu da tencereye ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişen enginarları sunum tepsisine alın.
Garnitürleri enginarın suyuyla karıştırın.
Garnitürleri enginarların üzerine bölüştürün.
Üzerine dereotu serperek servis edebilirsiniz.
|
|