6 adet Girit kabağı
1 tatlı kaşığı tuz (kabakları ovmak için)
İçi için:
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu veya maydanoz (ince kıyılmış)
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı sıcak su
Girit kabaklarının üst kısmını kapak gibi kesin.
İçini dikkatlice oyun.
Kabakları hafifçe tuzlayıp bir kenarda bekletin.
Zeytinyağında soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Ardından salça ve yıkanmış pirinci ekleyin.
Baharatları ilave edip karıştırın.
Sıcak suyu ekleyip pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alınca ince kıyılmış dereotu ya da maydanozu ekleyin.
Hazırladığınız iç harçla kabakları fazla bastırmadan doldurun.
Kapaklarını kapatın veya domates dilimiyle üzerini örtün.
Tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine zeytinyağı, limon suyu ve sıcak su karışımını gezdirin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
Ilık ya da soğuk olarak, yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

|