|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49493
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
2,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg taze iç bakla
1 tatlı kaşığı Tuz
2 tatlı kaşığı Tozşeker
2 kahve fincanı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
5-6 dal taze soğan
3-4 dal dereotu
3 su bardağı su
Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Taze soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alın. Taze soğanları zeytinyağında kavurup iç baklayı ekleyin. Tuzu, tozşekeri ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Daha sonra suyu ilave edip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48227
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
2,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg iç bakla
250 gr havuç
1/2 su bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım demet dereotu
1 adet limon
Tuz
Soğanların kabuklarını soyup kıyın. Baklaları yıkayıp suyunu süzdürün. Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp sırasıyla soğanlar, baklalar ve havuçları kavurun. Tuz ve birkaç dal kıyılmış dereotunu ilave edin. Üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin, 1 limonun suyunu gezdirerek dökün. Bir taşım kaynadıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. İç baklayı ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan soğutun. Kıyılmış dereotu ile soğuk servis yapın.
|
|