|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
nurevren
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24341
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2008
3,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze iç bakla
1 su bardağı zeytinyağı
2 baş orta büyüklükte soğan
1/2 demet dereotu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
Soğanları incecik doğrayıp, içinde zeytinyağı olan bir tencerede ateşe koyun. Baklaları yıkayarak tencereye ekleyin. Tuz, şeker ve birkaç dal dereotunu bütün olarak tencereye atın. Üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip limon suyu gezdirin ve kararmaması için parşömen kâğıdı ile kapatın. Bir taşım kaynadıktan sonra, kapak kapatıp ateşi hafifletin. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabında soğutup dağıtım tabağına alın ve ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.09.2021
|
ZEYTİNYAĞLI BAKLA İÇİ |
|
Bahşende
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48615
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
3,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 kg içlik taze bakla
3 soğan (orta)
1,5 bardak zeytinyağı
4 bardak baklaların ayıklandığı un ve limonlu su
1/2 çorba kaşığı şeker
1 demet dereotu
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı un
1/2 limonun suyu
Bir tencereye ölçülere göre su, un, limon suyu konularak iyice karıştırılır. Kabuklu baklanın kabuklarının ayıklanmasıyle iç haline getirilmiş baklalar suyun içine atılır. Başka bir tencereye zeytinyağı ile çentilmiş soğan konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve buna ayıklanmış olan baklalar tenceredeki suyu ile birlikte, olduğu gibi ilâve edilerek ayrıca şeker ve tuz da katılır. Üzerine ıslatılıp buruşturulmuş yağ kâğıdı örtülür, kapağı kapatılır ve bir saat pişirilir. Sonra üzerine dereotu serpilir ve tencere ateşten indirilerek soğutulur. Tabağa alınarak servis yapılır.
|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
müvekkil
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc41160
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2009
3,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr iç bakla
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 dal dereotu
1 kesme şeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz
1. Soğanın kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. İç baklayı yıkayıp süzün ve tencereye alın.
2. Baklaların üzerine zeytinyağı, soğan, tuz, şeker ve suyu ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeği ocaktan alıp kapağı kapalı olarak ılındırın. Servis tabağına alıp üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyin, baklayı ılık servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.09.2021
|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66983
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
2,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. iç bakla
Tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
Baklayı, kararmamaları için yarım çorba kaşığı un ve yarım limon suyu eklenmiş dört bardak suda bekletin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Baklayı suyuyla birlikte üzerine ekleyin. Şeker ve tuzu ilave edin. Bir paça yağlı kağıdı hafifçe ıslatıp sıkın ve hava almaması için tencerenin üzerine koyup kapağını kapatın. Bakla yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine dereotu serpin.
|
Zeytinyağlı Taze İç Bakla |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92855
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013
2,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram iç bakla
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
5 dal dereotu
Baklaların dış kabuklarını ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın, 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. Havucu küp şeklinde küçük doğrayarak, kavrulan soğana ekleyin. Birlikte 2 dakika daha kavurun. Sırasıyla unu, baklayı, limon suyunu, tuzu ilave edin. Birlikte 10 dakika kaynatın. İnce kıyılmış dereotuyla süsleyip ılık olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65855
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 kg. iç bakla
Tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
Yarım çorba kaşığı tozşeker
1 demet dereotu
Baklayı bekletmek için:
4 su bardağı su
Yarım çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
Su, un ve limon suyunu karıştırın. Baklayı ayıklayıp, kararmaması için bu suyun içine atın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Baklayı suyuyla birlikte ekleyin. Tozşeker ve tuzu ilave edin. Tencerenin üzerine, hava almaması için ıslatılmış yağlı kağıt koyun, kapağını kapatın. Bakla yumuşayana kadar pişirin. Dereotuyla servis yapın.
|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
şuşu
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88162
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2013
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı iç bakla
2 soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 sivribiber
1 limon suyu
İç baklaları akşamdan ıslatın. Daha sonra pişirmek için, ister düdüklü tencerede isterseniz de normal tencerede alıp üzerine sirkeyi, zeytinyağı, şekeri, iri doğranmış soğanları ekleyip 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu arada sivribiberi ve sarımsağı da ekleyip karıştırın. Baklalar pişince limon suyunu da üzerine döküp servis tabağına alıp ikram edin.
|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
usare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc81572
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012
2,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı iç bakla
1 adet soğan
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 kesme şeker
Baklaları yıkayıp tencereye aktarın. Üzerine şeker, limon suyu ve 3 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. İrice doğranmış soğanları da içine ekleyip birlikte pişirmeye devam edin. Baklalar pişince kıyılmış dereotunu da üzerine bolca ekleyip servis tabağına aktarın.
|
Zeytinyağlı Bakla İçi |
|
Oya Ovalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137783
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2018
939 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
750 gr. iç bakla
2 adet kuru soğan
8 diş sarımsak
4 adet domates
Yarım demet taze nane
Tuz, kırmızıbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 çay bardağı su
Taze iç bakla, doğranmış soğan, domates, sarımsak, limon suyu, baharat, zeytinyağı, doğranmış nane ve toz şekeri güvece koyarak harmanlayın. Üzerine suyunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak baklalar yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin. Kapağını açmadan oda ısısnda soğutun. Limon suyu ve taze nane yapraklarıyla ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze İç Bakla |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157038
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2021
836 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg. İç bakla
1 demet taze soğan
Unlu limonlu su
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Bir kaseye su koyup içine dörtte bir limon ve bir kaşık un koyuyoruz. Taze baklaları bu suyun içine atıyoruz. Taze soğanları minik minik doğruyoruz. Bir tencereye zeytinyağı koyuyoruz, üzerine soğanları döküyoruz. Unlu limonlu suyun içinden kevgirle aldığımız baklaları üzerine koyuyoruz. Tuz ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Bol dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.
|
Zeytinyağlı İç Bakla |
|
mayo
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc151351
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020
396 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram iç bakla
2 adet orta kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
Servis için:
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanları ardından sarımsakları ekleyerek güzelce kavurun.
Baklaları da ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatın.
Yarım saat kadar pişirdiğiniz yemeği oda sıcaklığında ılınana kadar bekletin.
Ardından üzerine ince kıydığınız dereotunu serpin ve zeytinyağını gezdirin.
Yemeğiniz servise hazırdır. Ilık ya da soğuk tüketebilirsiniz.
|
|