Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı İç Bakla


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı İç Bakla

nurevren
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24341
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2008
3,818 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. taze iç bakla
1 su bardağı zeytinyağı
2 baş orta büyüklükte soğan
1/2 demet dereotu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz

Soğanları incecik doğrayıp, içinde zeytinyağı olan bir tencerede ateşe koyun. Baklaları yıkayarak tencereye ekleyin. Tuz, şeker ve birkaç dal dereotunu bütün olarak tencereye atın. Üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip limon suyu gezdirin ve kararmaması için parşömen kâğıdı ile kapatın. Bir taşım kaynadıktan sonra, kapak kapatıp ateşi hafifletin. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabında soğutup dağıtım tabağına alın ve ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.09.2021


ZEYTİNYAĞLI BAKLA İÇİ

Bahşende
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48615
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
3,653 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 kg içlik taze bakla
3 soğan (orta)
1,5 bardak zeytinyağı
4 bardak baklaların ayıklandığı un ve limonlu su
1/2 çorba kaşığı şeker
1 demet dereotu
1/2 çorba kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı un
1/2 limonun suyu

Bir tencereye ölçülere göre su, un, limon suyu konularak iyice karıştırılır. Kabuklu baklanın kabuklarının ayıklanmasıyle iç haline getirilmiş baklalar suyun içine atılır. Başka bir tencereye zeytinyağı ile çentilmiş soğan konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve buna ayıklanmış olan baklalar tenceredeki suyu ile birlikte, olduğu gibi ilâve edilerek ayrıca şeker ve tuz da katılır. Üzerine ıslatılıp buruşturulmuş yağ kâğıdı örtülür, kapağı kapatılır ve bir saat pişirilir. Sonra üzerine dereotu serpilir ve tencere ateşten indirilerek soğutulur. Tabağa alınarak servis yapılır.


Zeytinyağlı İç Bakla

müvekkil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.08.2009
Mesajlar: 28
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc41160
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2009
3,340 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr iç bakla
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 dal dereotu
1 kesme şeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz

1. Soğanın kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. İç baklayı yıkayıp süzün ve tencereye alın.
2. Baklaların üzerine zeytinyağı, soğan, tuz, şeker ve suyu ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeği ocaktan alıp kapağı kapalı olarak ılındırın. Servis tabağına alıp üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyin, baklayı ılık servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.09.2021


Zeytinyağlı İç Bakla

Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc66983
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
2,504 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. iç bakla
Tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 demet dereotu

Baklayı, kararmamaları için yarım çorba kaşığı un ve yarım limon suyu eklenmiş dört bardak suda bekletin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Baklayı suyuyla birlikte üzerine ekleyin. Şeker ve tuzu ilave edin. Bir paça yağlı kağıdı hafifçe ıslatıp sıkın ve hava almaması için tencerenin üzerine koyup kapağını kapatın. Bakla yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine dereotu serpin.


Zeytinyağlı Taze İç Bakla

YOL
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc92855
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013
2,451 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram iç bakla
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
5 dal dereotu

Baklaların dış kabuklarını ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın, 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. Havucu küp şeklinde küçük doğrayarak, kavrulan soğana ekleyin. Birlikte 2 dakika daha kavurun. Sırasıyla unu, baklayı, limon suyunu, tuzu ilave edin. Birlikte 10 dakika kaynatın. İnce kıyılmış dereotuyla süsleyip ılık olarak servis yapın.


Zeytinyağlı İç Bakla

pazar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
Kısa URL: https://ml.md/lc65855
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,434 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 kg. iç bakla
Tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
Yarım çorba kaşığı tozşeker
1 demet dereotu
Baklayı bekletmek için:
4 su bardağı su
Yarım çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu

Su, un ve limon suyunu karıştırın. Baklayı ayıklayıp, kararmaması için bu suyun içine atın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Baklayı suyuyla birlikte ekleyin. Tozşeker ve tuzu ilave edin. Tencerenin üzerine, hava almaması için ıslatılmış yağlı kağıt koyun, kapağını kapatın. Bakla yumuşayana kadar pişirin. Dereotuyla servis yapın.


Zeytinyağlı İç Bakla

şuşu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2013
Mesajlar: 27
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc88162
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2013
2,203 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı iç bakla
2 soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 sivribiber
1 limon suyu

İç baklaları akşamdan ıslatın. Daha sonra pişirmek için, ister düdüklü tencerede isterseniz de normal tencerede alıp üzerine sirkeyi, zeytinyağı, şekeri, iri doğranmış soğanları ekleyip 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu arada sivribiberi ve sarımsağı da ekleyip karıştırın. Baklalar pişince limon suyunu da üzerine döküp servis tabağına alıp ikram edin.


Zeytinyağlı İç Bakla

usare
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc81572
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012
2,123 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı iç bakla
1 adet soğan
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 kesme şeker

Baklaları yıkayıp tencereye aktarın. Üzerine şeker, limon suyu ve 3 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. İrice doğranmış soğanları da içine ekleyip birlikte pişirmeye devam edin. Baklalar pişince kıyılmış dereotunu da üzerine bolca ekleyip servis tabağına aktarın.


Zeytinyağlı Bakla İçi

Oya Ovalı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2018
Mesajlar: 25
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc137783
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2018
939 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.ebruomurcali.com.tr

750 gr. iç bakla
2 adet kuru soğan
8 diş sarımsak
4 adet domates
Yarım demet taze nane
Tuz, kırmızıbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 çay bardağı su

Taze iç bakla, doğranmış soğan, domates, sarımsak, limon suyu, baharat, zeytinyağı, doğranmış nane ve toz şekeri güvece koyarak harmanlayın. Üzerine suyunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak baklalar yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin. Kapağını açmadan oda ısısnda soğutun. Limon suyu ve taze nane yapraklarıyla ılık ya da soğuk olarak servis yapın.



Zeytinyağlı Taze İç Bakla

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157038
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2021
836 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 kg. İç bakla
1 demet taze soğan
Unlu limonlu su
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

Bir kaseye su koyup içine dörtte bir limon ve bir kaşık un koyuyoruz. Taze baklaları bu suyun içine atıyoruz. Taze soğanları minik minik doğruyoruz. Bir tencereye zeytinyağı koyuyoruz, üzerine soğanları döküyoruz. Unlu limonlu suyun içinden kevgirle aldığımız baklaları üzerine koyuyoruz. Tuz ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Bol dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.



Zeytinyağlı İç Bakla

mayo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.06.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc151351
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020
396 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram iç bakla
2 adet orta kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
Servis için:
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanları ardından sarımsakları ekleyerek güzelce kavurun.
Baklaları da ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatın.
Yarım saat kadar pişirdiğiniz yemeği oda sıcaklığında ılınana kadar bekletin.
Ardından üzerine ince kıydığınız dereotunu serpin ve zeytinyağını gezdirin.
Yemeğiniz servise hazırdır. Ilık ya da soğuk tüketebilirsiniz.







Zeytinyağlı İç Bakla Tarifleri Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri



(11 adet Zeytinyağlı İç Bakla 1,633,964 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort