Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

al ışık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc154378
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2020
391 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet enginar
500 gram iç bakla
2 adet orta boy soğan
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 dal taze nane

Enginarlarını temizlenmemiş şekilde aldıysanız temizleyip yıkayıp kalın küpler halinde doğrayıp limonlu suda bekletiniz.
İç baklalarınızı ayıklayıp yıkayınız. Soğanları soyup,küp küp doğrayınız.
Bir tencerenin içerisine önce soğanları ve zeytinyağını ekleyip bir-iki tur kavurduktan sonra üzerine suyu süzülmüş enginar ve ayıklanmış baklaları ekleyip 2-3 dakika kavurunuz.
Daha sonra üzerini geçmeyecek şekilde suyunu ve tuzu ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakınız.
Yemeği ocaktan indirmeye yakın ince kıyım taze naneleri de ekleyip ocağın altını kapatıp, ılık servis ediniz.

Not: İç baklayı kabuklu sevenler kabuklarını çıkartmadan yapabilirler. Kuru soğan yerine 8- 10 tane arpacık soğanı kullanabilirsiniz. Konserve değil taze enginar kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.



Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177942
Gönderme Tarihi: 27.May.2024
165 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

4 adet taze enginar
1 su bardağı yeşil bakla (dondurulmuş veya taze)
1 adet limon (suyu)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
Yarım demet taze dereotu veya maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz ve karabiber

Bir tencerede bol suyu kaynatın. Kaynayan suya çanak enginarları ekleyin ve yaklaşık 15-20 dakika kadar haşlayın. Enginarlar yumuşayıp çatalın ucuyla kolayca delindiğinde haşlama işlemi tamamlanmış demektir.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra ince dilimlenmiş sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurun.
Sarımsaklar kavrulduktan sonra yeşil baklaları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Baklalar yumuşadığında haşlanmış enginarları tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirin. Dilerseniz enginarları çanak şeklinde bırakın dilerseniz de tavaya koymadan dilimleyin.
Son olarak ince kıyılmış dereotu veya maydanozu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Baklalı enginarı servis tabağına alın ve üzerine biraz limon suyu gezdirerek sıcak olarak servis yapın.

Not: Enginarları pişirirken, iç malzemenin pişmesi için yeterli zaman tanıyın ancak enginarların çok fazla pişmemesine dikkat edin. Aşırı pişmiş enginarlar çok yumuşak olabilir ve lezzetlerini kaybedebilirler.







Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifleri Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri



(2 adet Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar 1,698,545 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort