|
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48812
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
2,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
20 adet kabak çiçeği
100 gr Bizim Baldo Pirinç
2 adet soğan
40 gr kuş üzümü
40 gr dolmalık fıstık
2 çay bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
2 adet havuç
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Dolmanın iç malzemesi için zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanların yarısını soteleyin. Üzerine pirinci, kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı ekleyip karıştırın. Pirinçler patlayana kadar kavurmaya devam edin. Soğuması için tencereyi kenara alın. Kabak çiçeklerini buzlu suya koyup 20 dakika bekletin. Sonra içini hazırlamış olduğunuz dolma içi ile doldurup kabak çiçeklerinin yapraklarını kapatın. Düz yayvan bir tencerenin tabanını doğranmış havuç, limon ve kalan soğan ile kaplayın. Kabak çiçeklerini tek sıra şeklinde dizin. Kısık ateşte 15 dakika pişirip soğuttuktan sonra servis yapın.
|
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49494
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
20 adet taze kabak çiçeği
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 adet limon
2 su bardağı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç Malzeme için :
3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı Bizim Pilavlık Pirinç
1 su bardağı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı Tuz
1 çorba kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı kuru nane
Birkaç dal maydanoz
Birkaç dal dereotu
Zeytinyağlı dolma içini hazırlamak için tencerede zeytinyağını kızdırıp dolmalık fıstıklar pembeleşinceye kadar kızartın. Doğranmış kuru soğanı ilave edip 8 –10 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave edip kavurun. Bütün baharatı ve 1 su bardağı kaynamış suyu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın. İç malzemesi soğuyunca kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Kabak çiçeklerinin yapraklarını açarak içlerine dolma harcından paylaştırın. Uç kısımlarındaki yaprakları katlayarak kapatın. Hepsini doldurduktan sonra tencereye önce ince doğranmış havuç, kuru soğan ve dilimlenmiş limonları yerleştirin. Üzerine doldurduğunuz kabak çiçeklerini sıra sıra dizin. Tuz, şeker, zeytinyağı ve su ilave edip 20 – 25 dakika kısık ateşte pişirin. Oda sıcaklığında soğutup servis yapın.
|
|