|
Zeytinyağlı Kabak Çiçegi Dolması |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66349
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet kabak çiçeği dolması
1 çay bardağı ıslatılmış pirinç
5 çorba kaşığı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Bir tencerede ince doğranmış soğanları zeytinyağıyla karamelize olacak şekilde pişiriyoruz. Islatılmış pirinç ve bulguru süzdürüp, içine ekliyoruz ve kapağı kapalı olarak 20 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kabak çiçeklerini doldurup az su, az zeytinyağıyla 8 dakika kadar haşlayıp servise ılık sunuyoruz.
|
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118505
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
25 adet kabak çiçeği
250 gr. pirinç
750 gr. kuru soğan
50 gr. çamfıstığı
50 gr. kuşüzümü
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
½ tatlı kaşığı yenibahar
½ tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kuru nane
½ demet maydanoz
1 adet limon
½ demet dereotu
½ tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1½ bardak zeytinyağı
Pirinci ve kuşüzümlerini ıslayın. Soğanları piyaz doğrayın. Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Kuşüzümlerinin ve pirincin suyunu döküp, yıkayıp süzün.
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Çamfıstıklarını 1 - 2 dakika kavurun. Piyaz doğradığınız soğanları katıp, kısık ateşte 6 - 7 dakika daha kavurmaya devam edin. Pirinci tencereye boşaltın. Pirinçler saydamlaşana kadar kavurun. Kuş- üzümlerini katıp karıştırın. Yeterince karabiber, acısız kırmızı toz biber, yenibahar, tarçın, kuru nane, tuz ve toz şeker ilave edip harmanlayın. 1 bardak sıcak su koyup karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp altını söndürün ve dinlenmeye bırakın.
Limonların kabuğunu soyup, halka halka doğrayın. Dinlendirdiğiniz harcı ayrı bir kaba alın. Kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edip iyice karıştırın.
5 - 6 tane kabak çiçeğini açarak tencerenin dibine yerleştirin. Kalanların içini hazırladığınız ve yeterince dinlendirdiğiniz harçla doldurun. Kabak çiçeklerinin uç yapraklarını katlayıp tencereye yerleştirin. Üstlerine limon dilimlerini koyun. 1 tatlı kaşığı tuz, ½ bardak zeytinyağı ve 2 bardak soğuk su ilave edip üstünü ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün. Pişerken dolmaların açılmaması için en üste porselen bir tabak yerleştirin. Orta ateşte 40 - 45 dakika pişirin ve tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
|
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145056
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019
848 defa indirildi / yazdırıldı
|
20-25 adet kabak çiçeği
4 adet orta boy rendelemiş soğan
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Kabak çiçeklerini ortasındaki çiçek tohumlarını çiçekleri zedelemeden çıkarıp su dolu kabın içine atın.
Tüm dolma malzemelerini çiğden hazırlayıp karıştırın.
Suyun içinden hafifçe silkerek aldığınız çiçekleri tatlı kaşığı yardımı ile fazla doldurmadan tam ortasını kaplayacak şekilde tek tek doldurun.
Doldurduğunuz dolmaları geniş, yayvan pilav tenceresine yatık ve sık yerleştirin.
Üzerini tencere ebadında tabakla kapatıp üç su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını da kapatın.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Dolmaları soğuduktan sonra servis tabağına boşaltın.
|
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153771
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
317 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
1 adet limon
3er dal dereotu ve maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane
Yenibahar
Üzeri için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurun. Toz şekeri, baharatları ve tuzu ilave edin. 1 su bardağı sıcak su katın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip ocaktan alın. Limon suyu, kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Kabak çiçeklerinin yeşil kısımlarını ve ortadaki taç kısmını çiçeklere dikkat ederek koparın. Yıkayıp sularının süzülmesi için ters çevirin. Hazırladığınız harcı kabak çiçeklerinin yarısına kadar doldurun. Çiçeklerin uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatıp tencereye dizin. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı, tuz ekleyin. Dolmaların seviyesine kadar sıcaksu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Kalan limon suyunu üzerine gezdirip ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
|
|