|
|
Zeytinyağlı Kabak Dolması |
|
cTesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc143320
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
607 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet biber
1 adet limon
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 adet domates
2 orta boy soğan
5 adet kabak
Tuz
Dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Kabakları ortadan ikiye ayırıp oyun. Bu arada yarım su bardağı zeytinyağında fıstığı hafifçe kavurup, ince ince kıydığınız soğanları ve biberi ekleyin. Kısık ateşte hafifçe kavurduktan sonra ayıklayıp yıkadığınız pirinci de katıp kavurun. Rendelenmiş domates, salça, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip yarım su bardağı suyu da koyup karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Piştikten sonra 1 limonun suyunu harca ilave edip karıştırın. Harcınızı oyulmuş kabaklara sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizdikten sonra, dolmaların yarısını geçecek şekilde su katıp, kaynadıktan sonra kısık ateşte 50-60 dakika pişirin. Dereotu ile süsleyip servis edin.
|
Zeytinyağlı Kabak Dolması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157537
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2021
288 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
5-6 adet kabak
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
Fıstık
Zeytinyağı
Tuz
İstediğiniz baharatlar
Dereotu
Rende domates
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım limonun suyu
Kabaklar yıkanır, boyutuna göre enine iki ya da üç parçaya bölünür.
Üstü tıraşlanıp, içi oyulur. Yıkanıp süzgece ters çevrilerek koyularak suyunun süzülmeli sağlanır.
Tencerede yağda küp doğranmış soğan orta yüksek ateşte kavrulur, pembeleşince pirinç eklenir, kavrulmaya devam edilir.
Fıstık ve baharatlar eklenir, bir kaç kez çevirdikten sonra rende domates ve 1/2 su bardağı sıcak su ilave edilir, kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.
1/2 limon suyu sıkılır, kıyılmış dereotu eklenir, karıştırılır. İç harç soğumaya bırakılır.
Kabaklar iç harç ile fazla sıkıştırmadan doldurulur, yayvan tencereye boşluk bırakmadan dizilir.
Bir su bardağına 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz konur, kalanına soğuk su eklenir. Kabakların aralarından ve hafifçe içlerine doğru bu karışım tencereye eklenir.
Kabakların orta seviyesine gelecek biçimde su dolu olmalı, eksikse ilave edelim.
Kapağı kapalı biçimde önce yüksek sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır.
|
|
Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifleri Elma Dolması Tarifleri
|
|