|
Zeytinyağlı Kabak Yemeği |
|
yasemin1963
Aşçı
Kayıt: 31.05.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Germany |
Kısa URL: https://ml.md/lc37038
Gönderme Tarihi: 31.May.2009
11,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kilo Kabak
2 iri Soğan
Yarım fincan Pirinç
1 ince doğranmış Havuç
3 dis Sarımsak
3 iri Domates
Yarım su bardağı Zeytinyağı
1,5 bardak su
Maydonoz
Yapılışı:
Kabakları temizleyip yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.Doğranmış soğanları kavurmaya başlayın.
Daha sonra dilimlenmis kabakları ilave edip 5 dakika çevirin. Sarımsağı ve domateside ince doğrayarak kabaklara ilave edin. Dilimlenmiş havucuda katın.
Suyunu ve tuzunu koyarak kaynamaya bırakın. Pişmesine yakın kıyılmış maydonozları ilave edin. Kabaklar ve pirinç pişince ocaktan alın. Afiyet olsun
www.nefissofra.com
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25041
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008
4,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet büyük kabak
4 diş sarımsak
Yeterince tuz
1,5 çorba kaşığı pirinç
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede kızartalım. Soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atıp, karıştırarak kavuralım. 1 adet domatesi küp küp doğrayalun. Tencereye ilave edelim. Kısık ateşte domatesler eriyinceye kadar birkaç dakika pişirelim. 2 adet kabağı halka halka doğrayalım. 4 diş dövülmüş sarımsak ve tuzu tencereye ilave edelim. Pişmesine yakın, pirinci ekmeyelim. Arada sırada karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Ateşten aldıktan sonra bir saat soğutalım. Servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyelim.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc4083
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
3,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
1/2 demet taze soğan
3 domates
1/2 su bardagi zeytinyağı
1 demet dereotu
1 limonun suyu
Kabaklari yikayip, ortadan ikiye bölün, sonra da her parçayi dörde bölün.
Bir tencerenin içine dizin. Taze soğanlari temizleyin, ince kiyin, domatesleri blendirdan geçirin, limonu sikin. Sogan, domates, zeytinyağı, limonun suyu, seker ve tuzu iyice karistirin, kabaklarin üzerine yayin.
Tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste, kabaklar yumusayana kadar pisirin. Ocagi kapattiktan sonra, dereotunu ince kiyin, yemege karistirin.
Soguk servis yapin.
ML® Zeytinyağlı Kabak için tıklayın
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6798
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
3,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
6 kucuk boy kabak
1 cay bardagi zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
5-6 dis sarımsak
1 cay kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi kuru nane
Yapilisi:
1- Kabagi yikayip sap ve uc kisimlarini kesiniz. Once dorde sonra enine keserek kucuk kus basi sekline getirip, tencereye koyunuz.
2- Ince kiyilmis soğan, kabugu soyularak kucuk dogranmis domates, dovulmus sarımsak, seker, tuz ve zeytinyağı kabaga ilava edilerek uzerine 1 su bardagi kaynar su dokunuz.
3- Hafif hararetli isida kabak yumusayincaya kadar pisirip uzerine kuru nane serpiniz. Sogutup servis tabagina bosaltiniz.
ML® Domatesli Kabak için tıklayın
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
orhanöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Salihli |
Kısa URL: https://ml.md/lc16485
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007
3,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Fincan zeytinyağı
5 Soğan
3 Diş Sarımsak
4 Domates
1 Demet maydanoz
2 Su bardağı su.
Zeytinyağında, ince doğranmış soğanı kavurun. Sarmısağı incecik doğrayın, soyulup ince doğranmış domates, maydanoz ve tuzla birlikte soğanlara katıp şöyle bir karıştırıp indirin. Kazınmış kabakları parmak inceliğinde doğrayın. Su ve 2 fincan yağda 10-15 dakika pişirin. Sonra diğer malzemeyi katıp pişirin.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
laleli
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8719
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1250 gr. kabak
5. orta soğan
2 büyük domates
1 bardak zeytinyağı
9 diş sarımsak
1,6 tatlı kaşığı toz şeker
1 denîet maydanoz
2,5 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI: Bir tencereye bir bardak zeytin-yağın üçte biri ile yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyarak 10 dakika kavurun. Sonra bunlaıp sarımsak, kıyılmış maydanoz ve kabuklanyla çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesleri ve yarım çorba kaşığı tuzun yarısını ilâve edin. Tencereyi iyice karıştırıp ateşten indirin ve ılınmaya bırakın. Kabakların üzerlerini kazıyın, uzunluklarına dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını atın, sonra ikişer parmak enliliğinde doğrayın ve içinde su bulunan ayrı bir tencereye atın. Kabakların suyunu dökün ve kalan kabakların üzerine yarım bardak su ile kalan zeytinyağının varışını ilâve ederek tencereyi ateşe oturtun. Araak bir sallayarak 10 dakika pişirin. Kabaklar yumuşayınca, ayrıca toz şeker, 2 bardak sıcak su ve kalan zeytinyağı ile ılınmakta olan diğer tenceredeki soğuk domatesleri kabak tenceresine aktarın. Tencerenin kapağını kapatın, ateşe oturtun ve bir saat hafif ateşte pişirin. Sonra tencereyi ateşten indirin, soğumaya bırakın. Yemek soğuyunca tabağa alın ve servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
Safinaz
Aşçı
Kayıt: 17.09.2006
Mesajlar: 15 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc7908
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
3,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kabak
1 su bardağı zeytinyağı
3 iri soğan
3 iri domates
3 diş sarımsak
maydanoz
1,5 bardak su
tuz
Kabakları temizleyip yıkayın, dilimleyerek süzgece alın. Soğanlan inoe ince dilimleyin. Yağın yansını bir tencerede kızdırın, soğanları bu yağda pembeleştirin. Daha sonra suyu süzülmüş kabaklan atıp 4-5 dakika çevirin. Sarımsakla, doğranmış maydanozu, ince doğranmış domatesleri ve kalan yağı ilave edin, 1 bardak su ve tuz koyarak pişirin.
ML® Kabakiçi için tıklayın
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
betül71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc41456
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
3,333 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet orta boy kabak
1 Adet havuç
1 Adet kırmızı biber
4 Adet domates
1 Adet kuru soğan
3 Diş sarımsak
1 Tutam dereotu
2 Tane küp şeker
Yarım çay bardağı su
Zeytinyağı
Tuz
Orta boy kabakların üzerini bir çatal yardımı ile çiziyoruz. Kabakların içini oyup, halka halka doğruyoruz. Tenceremizin içine zeytinyağı veya çiçek yağı koyup soğan ve sarımsağı ilave edip, kavuruyoruz. Daha sonra havucu ilave ediyoruz. Üzerine kabakları ilave ediyoruz. Bir süre daha kavuruyoruz, kabukları soyulmuş domatesleri serpiştirip karıştırıyoruz. Tuzunu, şekerini ilave ediyoruz. Az miktarda su ile pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serpip servis ediyoruz.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc9689
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
3,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg.kabak
2 baş orta boy soğan
2 orta boy domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Dereotu
maydanoz
nane
tuz
HAZIRLANIŞI:
Kabakları soyup boyuna dörde bölün. Her parçayı 2 santim boyunda kesin. 1 bardak suyla kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar haşlayın ve bir süzgece alın. Diğer tarafta soğanları salata soğanı şeklinde doğrayın. Yarım su bardağı zeytinyağı ile pembeleştirin. Sarımsakları ikiye bölerek soğanlara ekleyin. Domatesleri ufak kareler halinde kesip soğan ve sarımsaklara ilave edin. Biraz nane, maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. Süzülmüş kabakları bir tencereye alın içine hazırladığınız karışımı dokuduğunuz, 1 çay bardağı su ile hafif ateşte 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc22842
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ince kabak
2 orta boy domates
3 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Soğanları ince kıyıp bir miktar zeytinyağında hafifçe kavurup, üzerine kabukları soyulup doğranmış domatesleri ilâve edin. Sarımsakları ve maydanozu ince kıyıp harca ilâve edin ve karıştırın. Kabakların üzerlerini kazıyıp ister halka ister uzunlamasına dilimleyin. Bir tencereye kabakları koyup az zeytinyağında kavurun. Soğanlı harcı kabakların üzerine döküp kalan zeytinyağını ilâve edin. Bir miktar su ilâvesiyle kabakları kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65537
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
3,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
4 çorba kaşığı bulgur
2 adet domates
4 diş sarımsak
Tuz, kırmızıbiber
Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra irice doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye kabaklarla beraber koyun. Üzerine zeytinyağı, doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, dereotu, pilavlık bulgur ekleyip kendi suyu ile pişmeye bırakın. Yoğurtla servis yapın.
|
Zeytinyağı Kabak |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65531
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
3,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet kabak
1 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz karabiber
Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Tencereye yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, dilimlenmiş kabakları, sarımsak ve zeytinyağın koyup kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin. Servis yaparken üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyip ılık ya da soğuk olarak sunun.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20555
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Küçük boy kabak
5-6 Diş sarımsak
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay kaşığı şeker
1 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy domates
1 Çorba kaşığı kuru nane
Kabağı yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesiniz. Önce uzunlamasına dörde sonra enine keserek küçük kuş başı şekline getirip, tencereye koyunuz.
İnce kıyılmış soğan, kabuğu soyularak küçük doğranmış domates, dövülmüş sarımsak, şeker, tuz ve zeytinyağını kabağa ilave ederek üzerine 1 su bardağı kaynar su dökünüz. Hafif hararetli ısıda kabak yumuşayın caya kadar pişirip üzerine kuru nane serpiniz. Soğutup servis tabağına boşaltınız.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Elvin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74923
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012
3,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
2 adet havuç
2 adet domates
5-6 diş sarımsak
1 adet kuru soğan (büyük boy)
bir miktar yoğurt
Soganlari küçük küçük dograyin. Bir tencereye zeytinyagini,sogani koyup pembelesene kadar birakin. 2 dis sarimsagi ekleyin, biraz daha kavurun. Ardindan havuçlari ve kabaklari soyup, dograyin. Ilkin havuçlari tencereye koyun ve 2-3 dk kavurun. Ondan sonra kabaklari ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun. Domatesleri soyup küçük küp seklinde kestikten sonra,suyunu birakana kadar pisirin. En son olarak tuzu, karabiberi, suyu ekleyerek pisirmeye birakin, arada bir yemegi karistirin, havuçlar ve kabaklar yumusayinca atesten alin. Servis tabagina aldiktan sonra, dilerseniz sade sekilde veya sarimsakli yoğurtla servis yapabilirsiniz. Süslemek için üzerine kuru nane ve kirmizi pul biber serpistirebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65846
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
3,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kabak
2 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
2 adet kırmızı biber
2 adet orta boy soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Tuz
Kabakları soyun ve doğrayın. Bir tencereye dizin, üzerine küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsakları koyun. Doğranmış kırmızı biber ve soğanları da ilave edin. Zeytinyağı, kesmeşeker, tuz ve suyu da ekleyip, 10 dakika harlı ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc75753
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar pulbiber
Bir miktar karabiber
Bir miktar nane
Kabakları küp küp veya yuvarlak doğrayın yıkayın.tencerenin dibine soğanları az sıvıyağda pişirin.Kırmızı biberleri yuvarlak doğrayarak tencereye atın ve biraz alazlandırın.Sonra kabaklarınızı tencereye alın.İçerisine sarımsakları da koyun.Çok az su ilave edin.(yarım çay bardağı kadar).Tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte pişmeye bırakın.Daha sonra yani 10 15 dk sonra baharatlarınızı atın.En sonunda tencerenin altını kapatın ve dereotlarını doğrayın.
|
ZEYTİNYAĞLI KABAK |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87959
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kabak
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 baş soğan
2 tane domates
4- 5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Kabakları güzelce kazıyıp yıkadıktan sonra parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğrayın, pişireceğiniz tencereye koyun, yağın yansını kâfi miktarda tuzla birlikte hafif ateşte susuz olarak ikide bir tencereyi sallamak suretiyle 10 dakika pişirin. Bu arada başka bir tencereye yağın öteki yarısını koyun, ince kesilmiş soğanı hafifçe sarartın, sarımsakları da ince ince tencereye doğrayın kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesi de tencereye ilâve edin. Domatesler rengini verinceye kadar 5 dakika kadar pişirin, kabakların üzerine dökün, ince kıyılmış maydanozu da üzerine serpin, çok az suda ilâve edebilirsiniz 10 dakika orta ateşte pişirin soğuyunca servis yapın.
Not: Arzu edildiği takdirde 1 fincan temizlenip yıkanmış pirinçte ilave edebilirsiniz. Sarımsağı arzuya göre konulur.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Berktay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96909
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2014
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 adet limon
1 adet soğan
2 adet domates
Öncelikle soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine dilimlenmiş kabakları, domatesleri, ekleyip yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçleri ekleyip istenirse su ilave edip kapağını kapatıp pişmesini bekleyin. Servis yaparken üzerine dereotu ekleyip soğuk olarak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
zülküf
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc90742
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2013
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 soğan
1 patates
1 havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kilo kabak
2 domates
1 çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı şeker
Doğranmış soğan, patates ve havucu zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış kabağı, rendelenmiş domatesi, şeker, tuz ve bulguru ekleyin. Su koymanıza gerek yok, ama isterseniz çok az su ilave edin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar yani yaklaşık 20 dakika pişirin. Servis yaparken dereotuyla süsleyebilir, damak tadınıza göre limon suyu gezdirebilirsiniz.
|
Zeytinyağlı Kabak |
|
Karadağ'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2013
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89756
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
2,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu
Kabakları temizleyip iri parçalar halinde kesin, üzerine limon suyu döküp tencereye yerleştirin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küçük küçük doğranmış patates ve havucu da ilave edin. Zeytinyağını, şekeri ve dereotunu kıyıp ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp hiç su koymadan kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğutup servis tabağına alın ikram edin.
|
|