|
Zeytinyağlı Karnıbahar |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52426
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2010
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet orta boy karnıbahar
2 adet havuç
2 adet soğan
6 diş sarımsak
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı pirinç
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı tuzot
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Havuçları yuvarlak dilimle. Soğanı piyazlık doğra. Zeytinyağının yarısını kızdır. Havuç,soğan,sarımsağı kavur. Karnıbaharı çiçek çiçek ayır, tencereye at. Üzerine pirinç ve tuzot at. 1çay bardağı kaynar su koy, yumuşayana kadar pişir. Kalan zeytinyağını çiğ koy. Limon suyunu ekle, dereotunu serp.
|
Zeytinyağlı Karnabahar |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41731
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2009
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/4 karnabahar
10 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy patates
15 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
2 adet kesme şeker
2'şer dal maydanoz ve dereotu
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Soğanları soyup zeytinyağında bütün olarak 5 dakika soteleyin. Havuç ve patatesleri kuşbaşı doğrayın. Önce havuçları sonra patatesleri soğana ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika süreyle pişmeye bırakın. Diğer taraftan çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları tuzlu ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp diğer sebzelere ekleyin. Kesme şeker ve tuzu da üzerine ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servise sunun.
|
|