|
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108398
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2015
1,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
4 adet kereviz
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet patates
1,5 çorba kaşığı un
1 adet limon
1. çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet portakal
Tuz
Kereviz, havuç ve patatesleri yıkayıp, soyun. Kerevizleri büyüklüklerine göre kesip içlerini çıkarın ve limonlu suya koyun. Patatesleri kerevizlerin yarısı kadar, havuçları da patateslerden biraz küçük kesin. Soğanı küpler halinde kesin, tencerede zeytinyağı ile renklendirmeden 2 dakika pişirin. Üstüne havuçları, kerevizleri, portakal suyu, su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 2 dilim kabuklu portakal ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler pişinceye kadar orta ateşte pişirin.
|
Zeytinyağlı Kereviz |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176911
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2024
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kereviz 2
Patates 2
Soğan 2
Sarımsak 4 diş
Havuç 2
Kereviz sapı 2
Un 1/4 çb.
Limon suyu Yarım
Su 2 sb.
Zeytinyağı 1 çk.
Toz şeker 1 yk.
Tuz 1 tk.
Karabiber 1 çk.
Öncelikle tarif için kullanacağınız tüm sebzelerin kabuklarını soymak ile başlayabilirsiniz.
İlk olarak soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp, tencere içerisinde kızdırdığınız sıvı yağ ile kavurun.
Yarım halka olarak kestiğiniz havuçları ilave edip kavurmaya devam edin.
Bir süre kavrulduktan sonra un ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Ardından birbirlerine orantılı bir şekilde kesmiş olduğunuz patatesleri, kerevizleri ve saplarını ekleyip, limon suyu, toz şeker ve içme suyunu ilave edip kapağını kapatın.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Not: Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile servis edin. İçme suyu yerine portakal suyu kullanmak tercih edilebilir farklı aromatik tatlara yol açacaktır.
|
|
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|