Buğdayla nohudun önce harlı daha sonra kısık ateşte belirli bir süre 3-4 saat kadar kaynatılması ve buğdayın nişastasının açığa çıkması ile ateşten alınıyor ve dövülmek sureti tabağa konuluyor. Üzerine Antakyanın yerel dili ile katık dediğimiz soğan ve baharatlar ekleniyor. Tabağa alınan keşkeğin üzerinde gezdiriliyor ve servis ediliyor.
Not: Keşkek, Türk yemek tarihinin en eski yemeklerinden biridir. Hititler zamanından Milattan Önce 800 yıllarına kadar ulaşan bir tarihe sahip.
Kısa URL: https://ml.md/lc44786
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2009
2,978 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
3 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı dövme
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir tencereye su ve tuz konulup suyun kaynaması beklenir. Kaynayan suya dövme ve nohut atılarak önce harlı, daha sonra kısık ateşte dövmenin pişmesine kadar devam edilir. Pişme işlemi sonunda ateşten alınıp 5 dk. kadar dinlendirilirken, ayrı bir tavada biber ve zeytinyağı kızdınlır. Tabağa alınan keşkeğin üzerine dökülerek servis edilir.