Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baklagiller > ZEYTİNYAĞLI KURU BAKLA EZMESİ (4 adet - 173,725 defa bakıldı)

ZEYTİNYAĞLI KURU BAKLA EZMESİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ZEYTİNYAĞLI KURU BAKLA EZMESİ

akide şekeri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc19458
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
2,396 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr.kuru bakla,
1 su bardağı zeytinyağı,
2 adet soğan,
1 kaşık toz şeker,
yarım limon,
maydanoz,
tuz.

Yapılışı:
1- Bir tencereye yağı, küçük doğranmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz.
2- İçine 3-4 su bardağı su koyup kaynatınız.
3- Akşamdan ıslanmış baklaların suyunu süzüp ilave ediniz.
4- Biraz yumuşaymca, tuzu, yarım limonu ve şekeri koyunuz.
5- Baklalar ezilecek hale gelince ve biraz sulu olarak ateşten alınız.
6- Süzgeçten ezerek geçiriniz.
7- Servis tabağına veya birer kişilik tabaklara koyunuz,
8- Soğuyunca üzerine zeytinyağlı limon gezdirip maydanoz dallarıyla süsleyip, servis yapınız.


ZEYTİNYAĞLI KURU BAKLA EZMESİ

özlemistanbul
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Cankurtaran-İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc56876
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2010
2,389 defa indirildi / yazdırıldı




Piyasadan, istenilen miktarda ayıklanmış kuru baklayı almalı. Geceden suya yatırmalıdır.
Sabahleyin, suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra, tuzunu serpmeli, ayni tencere içinde bir kuvvetli tahta kaşıkla, mahallebi karıştırır gibi karıştırarak iyice ezmelidir. Sonra, tabaklara bölmeli ve donmasını beklemelidir.
Tabaklara; zeytinyağı, limon veya sirkesini de dökmelidir.

Not: Bakla, hububat arasında, gıda itibariyle, üstün ve faydalı bir yemektir. Bakla ezmesi, çok lezzetle yenilen, salata çerez nevindendir.


ZEYTİNYAĞLI KURU BAKLA EZMESİ

özlemistanbul
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Cankurtaran-İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc56877
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2010
2,023 defa indirildi / yazdırıldı




Kuru baklayı geceden suya yatırmalıdır. Sabahleyin, suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlarken, diğer bir tencereye, birkaç baş soğan doğrayıp, orta hararette ateşte zeytinyağında pembeleştirmelidir. Biraz şeker ve tuz serpmeli. Bu harcı bakla tenceresine katmalı ve içine iki limon da sıkmalıdır.
Bu karışımı, tencere ateşte iken karıştırmalı ve indirip sıkı sıkı, kuvvetle ezdikten ve hiçbir topak bırakmadıktan sonra, tabaklara boşaltmalıdır. Baklaların donmasını ve soğumasını beklemelidir.
Sonra, donmuş baklaların üzerine, bıçakla çizgiler çizmeli ve aralarına çiğ, tatlı ve nefis salata zeytinyağlarından dökerek ve limon sıkarak ve üzerini, âlâ yeşil zeytinlerle ve kırmızı turuplarla süsleyerek sofraya getirmelidir.


Zeytinyağlı Kuru Bakla Ezmesi

mor salkım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc135158
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
828 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuru bakla
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 kaşık toz şeker
Yarım limon
Maydanoz
Tuz

Bir tencereye yağı ve doğranmış soğnı koyup öldürün. İçine 3-4 su bardağı su koyup kaynatın.Akşamdan ıslatılmış baklaların suyunu süzüp ilave edin. Yumuşayınca limon suyu tuzu ve şekeri koyun. Baklalar ezilecek hale gelince biraz sulu olarak ateşten alın. Süzgeçten geçirip ezin.Servis tabağına koyup zeytinyağ ve limon gezdirip süsleyin.







ZEYTİNYAĞLI KURU BAKLA EZMESİ Tarifleri Baklagiller



(4 adet ZEYTİNYAĞLI KURU BAKLA EZMESİ 173,725 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort